Около 20 вагона от товарен влак на компанията Norfolk Southern

...
Около 20 вагона от товарен влак на компанията Norfolk Southern
Коментари Харесай

Влак дерайлира в САЩ

Около 20 вагона от товарен трен на компанията Norfolk Southern дерайлираха покрай Спрингфийлд в събота вечерта, което е второ дерайлиране на трен на компанията в Охайо за един месец, споделиха чиновници, представени от NBC News.

За разлика от дерайлирането на товарен трен на 3 февруари в Ийст Палестйн, Охайо, представител на компанията сподели пред NBC News, че на борда не е имало рискови материали. Припомняме, че на 3 февруари общо 38 вагона дерайлираха, в това число 11 пренасящи рискови материали. След катастрофата избухна пожар. Районът на случая остава блокиран, а към момента не е ясно по какъв начин ще се извърши обеззаразяването на мястото на злополуката и към него. Хора в града се почувстваха зле след пожара, а евентуално над 45 000 животни от близката местност са починали от отровните субстанции. Водата в града остава негодна за пиянство.

Агенцията за ръководство на изключителни обстановки на окръг Кларк съобщи по-рано, че чиновници работят, с цел да потвърдят отчета на компанията за транспортирания товар. Късно в събота в обява в " Туитър ", споделена от ведомството, губернаторът на Охайо Майк Деуайн написа: " Не имаме вяра, че са транспортирани рискови материали ".

Няма известия за потърпевши, когато почти 20 вагона от влака с 212 вагона са дерайлирали покрай Спрингфийлд, сподели представителят на железопътната компания. Спрингфийлд е на към 46 благи западно от столицата на щата Охайо - Кълъмбъс.

Дерайлирането остави повече от 1500 души без електричество и организацията помоли жителите в рамките 300 метра от случая да останат на закрито, макар, че няма издадена публична заповед за евакуация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР