Около 20 % от хората няма да могат да обслужват

...
Около 20 % от хората няма да могат да обслужват
Коментари Харесай

Прогноза: 20% от хората няма да могат да обслужват кредитите си след изтичане на мораториума

Около 20 % от хората няма да могат да обслужват заемите си, откакто изтече мораториумът върху тях. Това разгласи по време на форума " Шумът на парите " Райна Миткова - ръководител на Асоциацията на колекторските къщи. Заради рецесията с доста хора са задържали разноски, които не са от първа нужда.
В същото време им се е наложило да преустроят домовете си, с цел да се пригодят към новата обстановка с работа у дома.
С облекчаването на ограниченията и напредването на имунизацията против Covid-19 доста хора ще изискат да се върнат към високите разходи за занимания, само че е добре да бъдем деликатни с персоналните си финанси, предизвести Райна Миткова от Асоциацията на колекторите.
С поетапното отпадане на за всеки от нас ще се повишат разноските ни, предизвести Миткова:
" Трябва като кредитори да сме деликатни и да проявим малко повече еластичност към хората, които са изпаднали трайно в усложнения ".
Голяма част от хората са пробвали да спестят разноски в най-тежките месеци на пандемията:
" Бяха арестувани разноски както за здраве, най-много във формата на предварителна защита, по този начин и за образование. Това пък са и перата, които огромна част от интервюираните споделят, че ще наваксат към този момент - живот и здраве, когато обстановката се усъвършенства ".
 Българска народна банка утвърди удължаването на кредитната почивка, само че при нови условия Българска народна банка утвърди удължаването на кредитната почивка, само че при нови условия
Българската национална банка утвърди искане на Асоциацията на банките в България за удължение на периодите в мораториума върху заплащанията...
В същото време спестяванията се обезценяват поради инфлацията и негативните лихви, добави специалистът по финансови пазари Антон Панайотов:
" Мисля, че преди месец една от огромните банки в България разгласи минус 1,5% за средства над 200 000 ".
Най-добрият ход е да се обърнем към вложения в активи, само че доста деликатно и след съвет със експерт. " Ако поемем по-голям риск, ще създадем по-голяма възвращаемост. То по този начин върви животът ", уточни Панайотов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР