Около 130 ракети, изстреляни от Сирия, удариха граничния район на

...
Около 130 ракети, изстреляни от Сирия, удариха граничния район на
Коментари Харесай

Кюрдите отговориха на турската агресия със 130 ракети

Около 130 ракети, изстреляни от Сирия, удариха граничния регион на Турция Нусайбин в югоизточната провинция Мардин, оповестява Анадолската организация. Ракетите са нанесли провали върху жилищни региони, написа Debati.bg.

``
реклама

Петима души бяха изписани от болница в югоизточна Турция през днешния ден, откакто бяха леко ранени при трансграничните набези от терористите на сирийските кюрди и ПКК в Сирия. Областната администрация на Нусабин разгласи в сряда, че затваря учебните заведения в региона за два дни.

Междувременно турската интервенция „ Мирна пролет “, стартирана в сряда на изток от река Ефрат в северната част на Сирия, продължава в района, оповестява организацията.

Турция съобщи, че терористичната формация ПКК и нейното сирийско уголемение съставляват най-голямата опасност за бъдещето на Сирия, застрашавайки териториалната целокупност и единната конструкция на страната. Анкара акцентира също, че поддръжката на терористите под претекст битка с „ Ислямска страна “ е неприемлива.

Турция има 911-километрова граница със Сирия и тя от дълго време отбелязва опасността от терористите източно от река Ефрат и образуването на „ терористичен кулоар “ там. Анкара възнамерява да презасели два милиона сирийци на 30-километрова безвредна зона в Сирия, разпростряла се от река Ефрат до иракската граница, в това число Манбидж. Присъствието на „ терористични “ групировки като ПКК обаче рискуват нейното определяне.

Турция освободи територия от 4 000 квадратни километра в Сирия от терористи в две обособени трансгранични интервенции. По време на интервенция „ Ефратски щит “ турските сили обезвредиха 360 терористи от „ Ислямска страна “.

От своя страна Турция пострада мощно от набези на „ Ислямска страна “ вътре в страната. Повече от 300 в души в Турция са убити при набези против цивилни, зад които стои „ Ислямска страна “, в самоубийствени атентати и въоръжени набези през последните години.

В своя над 30-годишен гнет против Турция, ПКК – посочена като терористична организация от Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз – е предизвикала гибелта на към 40 000 души, в това число дами, деца и бебета.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР