Около 100 души вече са евакуирани от завод за стомана

...
Около 100 души вече са евакуирани от завод за стомана
Коментари Харесай

Около сто души вече са евакуирани от Азовстал в Мариупол

Около 100 души към този момент са евакуирани от цех за стомана " Азовстал " в южния град Мариупол на 68-ия ден от войната на Русия в Уыкрайна. Очаква по-късно те да дойдат в град Запорожие. Напуснала предприятието жена разказва страха си и сподели, че не е виждала слънчевата светлина от два месеца. Според чиновник от украинската национална армия ще са нужни най-малко още две интервенции по изплъзване на всички от бункера.

По-рано ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси поведе делегация на Конгреса в Киев за среща с президента Володимир Зеленски. Тя дава обещание американска поддръжка " до момента в който борбата завърши " и споделя, че Конгресът бързо ще утвърди 33 милиарда $ помощ за страната.

Украинският президент приветства сполучливата евакуация на мирни жители от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол и изрази вяра тя да продължи, съобщи ДПА.

" Организирането на сходни филантропични коридори е един от детайлите на продължаващия преговорен развой ", означи Зеленски, като акцентира сложността на задачата. " Но без значение какъв брой мъчно беше, над 350 000 души бяха избавени от зони на бойни дейности ", добави украинският президент.

Във вечерното си послание в събота към нацията Зеленски упрекна Русия, че " води война на изтребване " в Украйна, като уточни, че по-раншните удари са засегнали невоенни цели като хранилища за храни, зърно и торове, както и жилищни квартали, съобщи Асошиейтед прес.

Русия няма да завоюва нищо от нанесените на Украйна вреди, а ще се изолира още повече от останалата част на света, добави украинският президент. " Какъв би могъл да е стратегическият триумф на Русия в тази война? ", попита той. " Наистина не знам ".

Осем души починаха през вчерашния ден при съветския обстрел в Харковска и Донецка област, в това число четирима в град Лиман, съобщи Франс прес, като се базира на информация от губернаторите на двата района.

По-голямата част Лиман, град с 20 000 поданици преди началото на войната, беше евакуиран заради напредването на съветската войска, която към този момент окупира покрайнините му.

За мощни детонации сутринта заяви и губернаторът на съветската Белгородска област. След началото на по този начин наречената " специфична военна интервенция " граничните региони нееднократно са подложени на обстрел от украинска страна.

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна украинското управление, че саботира договарянията за мир, а украинската войска - че обстрелва с ракети и тероризира жителите на Донецк и Херсон. Лавров сподели още, че в Украйна водят война западни офицери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР