Около 10 хил. души се смятат за изчезнали след големите

...
Около 10 хил. души се смятат за изчезнали след големите
Коментари Харесай

Около 10 хил. души са в неизвестност след наводненията в Либия

Около 10 хиляди души се считат за изчезнали след огромните наводнения в Либия, сподели във вторник чиновник от Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC), представен от „ Ройтерс “.

„ Можем да потвърдим от наши самостоятелни източници на информация, че броят на изчезналите хора е достигнал 10 хиляди до момента “, съобщи Тамер Рамадан, началник на делегацията на IFRC в Либия, пред кореспонденти в Женева посредством видеовръзка от Тунис.

Около една четвърт от източния град Дерна в Либия е била унищожена от наводненията, откакто язовирни стени са се спукали при бурята, и над 1000 тела са открити до момента, съобщи във вторник министър от администрацията, която управлява източната част на страната.

IFRC може скоро да насочи апел за незабавно финансиране в поддръжка на жертвите на наводненията в Либия.

Предизвикателствата варират сред достъп до съществени здравни уреди за здравни услуги, заслон и хранителни и нехранителни артикули, добави Рамадан.

Бурята „ Даниел “ връхлетя Средиземно море в неделя, наводнявайки пътища и разрушавайки здания в Дерна и удряйки други селища по крайбрежието, в това число Бенгази, втория по величина град в Либия.

Страната е политически разграничена на изток и запад с две съперничещи си администрации, а публичните услуги се разпаднаха след протест през 2011 година, подсилен от НАТО.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР