Оказва се, че веганите, тайно от останалите хора, хапват най-вкусните

...
Оказва се, че веганите, тайно от останалите хора, хапват най-вкусните
Коментари Харесай

Веган шоколадов кекс

Оказва се, че веганите, скрито от останалите хора, хапват най-вкусните шоколадови кексове, пробвайте, в случай че не вярвате

Необходими Продукти

● царевичен грис - ½ ч.ч.
● пълнозърнесто брашно - ½ ч.ч.
● овесени ядки - 1 ч.ч. фини
● черен шоколад - 2 - 3 с.л. (или какаови зърна) счукани на дребни късчета
● банани - 1 бр.
● кафява захар - 1 ч.ч. кристална
● ванилия - 1 пакетче по избор
● рожков - 3 ч.л. цялостни
● какао - 3 ч.л. на прахуляк
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● оцет - 4 ч.л. ябълков
● шарлан - 5 с.л.
● вода - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

В дълбока купа смесваме първо сухите съставки – царевичния грис, пълнозърнестото брашно, фините овесени ядки, кафявата кристална захар, счуканите на дребни късчета – черен шоколад или какаови зърна, ванилията, брашно от рожков, какаото на прахуляк. Разбъркваме с огромна дървена лъжица (леко плоска).

Добавяме и намачкания на пюре банан, содата с ябълковия оцет и шарлана. Отново разбъркваме и последователно наливаме водата (може да е топла), като втриваме сместа в стената, с цел да с смеси добре с течността. Оставяме за 10 минути, с цел да може овесените ядки за изпият малко водата и да набъбнат.

Намазваме дребната тавичка (добре е да е дребна по мярка, защото по този начин ще стане по пухкав) с шарлан и набрашняваме с пълнозърнесто брашно.

Изсипваме престоялата примес и разстиламе отмерено. Слагаме веган сладкиша да се пече на 150-160 градуса за 40-50 минути. След като е подготвен – покриваме сладкиша с найлон и забрадка, с цел да не изсъхва.

Оставяме веган шоколадовия кекс да престои и преди сервиране го нарязваме на триъгълни или квадратни късчета. Поднасяме какаовия сладкиш с топла какаова напитка – за една елегантна и следобедна закуска!

Богато и разнообразно на усети и аромати – веган брауни или шоколадов кекс с царевичен грис!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР