Оказва се, че печеният лук е по-полезен от суровия. А

...
Оказва се, че печеният лук е по-полезен от суровия. А
Коментари Харесай

Печеният лук може да ви спаси живота! Ето как

Оказва се, че печеният лук е по-полезен от суровия. А знаете ли за какво?

Той има мощен антибактериален резултат, лекува рани, възстановява кръвното налягане и равнището на кръвната захар. Освен това губи острата си миризма и е прелестен на усет. Струва си да един път да опитате и постоянно ще печете лук за фамилията си.

Изпеченият лук ще ви помогне да се справите с язви и дълготрайни рани. Нужно е единствено да изпечете лука непосредствено в личната си обвивка (люспите на лука) и да го приложите върху наранените места, до момента в който настъпи усъвършенстване.

Използвайте печен лук и за лекуване на фурункули (абцеси). Топлият лук се слага на проблематичното място за 20 минути дневно като компрес и доста скоро абцесът ще изчезне.

Благодарение на печения лук на фурна можете да излекувате и хемороиди.

Компресите с лук имат дезинфикционни свойства и оказват помощ на кожните тъкани да се регенерират бързо.

Консумацията на печен лук е целесъобразна от всеки, който има проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инфаркт потреблението на този лук е целесъобразна всекидневно!

Много е значимо за хора, страдащи от захарен диабет или с предразположеност към него (при скокове на кръвната захар) да вкарат лука, подготвен по този метод, във менюто си. Добавете го към съществени ястия или просто направете едноседмична диета от печен лук заран на празен корем и резултатът ще е налице.

И всичко това е с помощта на прелестния състав на този зарзават - сярата и желязото в печения лук спомагат нормализирането на равнищата на кръвната захар и поддържат в редовност функционалностите на панкреас и черен дроб.

При приложимост на печен лук се усъвършенства положението на болните от хипертония и атеросклероза. Този лук оказва помощ за пречистването на кръвоносните съдове, облекчава артеросклеротичните плаки и предотвратява внезапните скокове на кръвното налягане.

Нищо чудно, че усетът на печения лек се харесва във всички ястия.

След изпичането му във фурна изчезват единствено етеричните масла, които му придават усета и мириса в сурово положение, само че изгодите остават!

Изберете междинни глави лук за приготвянето на целебния печен лук – те съдържат най-голямо количество скъпи микроелементи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР