Оказва се, че да си член на кралското семейство, не

...
Оказва се, че да си член на кралското семейство, не
Коментари Харесай

Невероятните правила за поведение на британското кралско семейство СНИМКИ

Оказва се, че да си член на кралското семейство, не е толкоз елементарно, колкото наподобява в профил. Кои са някои от най-странните правила, които следват кралските особи - животът ви отвън кралските фамилии може да наподобява много добър спрямо техния... 
Всички членове на кралското семейство се претеглят преди и след коледната вечеря
Кралското семейство има доста празнични обичаи, макар че някои са по-малко привлекателни от други.
 Кралското семейство на Англия на фотография от коледната работа Британското кралско семейство на коледната служба Снимка: Getty
Една от най-странните обичаи изисква всеки член на кралското семейство да бъде претеглен както преди, по този начин и след коледната вечеря - в случай че напълнее, това е индикация, че доста му е харесала трапезата.
Забрана за игра на Монополи
Това евентуално е най-глупавото (и минимум прилаганото) предписание в листата, само че кралица Елизабет съгласно известията е забранила на членовете на кралското семейство да играят настолната игра Monopoly.

Причина? Играта прави фамилията прекомерно неразумно.
 Снимка на принц Андрю Принц Андрю 
И по този начин, през 2008 година принц Андрю получи като подарък игра Monopoly след среща с Leeds Building Society, финансова институция в Англия. Съобщава се, че херцогът на Йорк е отказал подаръка, казвайки, че „ не ни е разрешено да играем монополи вкъщи “, преди да разясни, че когато фамилията се пробва да играе играта, „ всички стават прекомерно нападателни “.
На членовете на кралското семейство е неразрешено да гласоподават
От членовете на кралското семейство се чака да останат политически неутрални от самото начало. Това включва възпиране от гласоподаване на избори. Въпреки че тяхното гласоподаване не е строго нелегално, уебсайтът на Народното събрание на Обединеното кралство гласи, че „ присъединяване на монарха в гласуването на избори се смята за противоконституционно “.
 Снимка на кралското семейство на Англия Британското кралско семейство Снимка: GettyВнимателна индиферентност
Дворецът постоянно би трябвало да опровергава известията, че монарсите обществено показват политически възгледи.
Например, по време на референдума за Брекзит през 2016 година The Sun разгласява публикация, в която се твърди, че кралицата е изразила антиевропейски възгледи на вечеря. Дворецът изрично отхвърли обвиняването и на таблоида беше подредено да отпечата опровергаване. Необходимо е писменото утвърждение на кралицата преди женитба
Искането на позволение за член на фамилията, преди да предложат брак, е много постоянно срещана процедура, само че кралските особи я извеждат на напълно ново равнище.
 Сватбената фотография на Меган Маркъл и принц Хари Сватбата на Меган Маркъл и принц Хари Снимка: Getty Images
Според Закона за наследството на трона от 2013 година първите шестима кандидати за короната не могат да се женят без единодушието на ръководещия монарх, пише cbsnews. Неспазването на това неотложно би ги дисквалифицирало (и техните потомци) от тогавашно възкачване на трона.
Знаци за утвърждение
През април 2011 година кралица Елизабет се съгласи на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.
 Снимка от сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям Сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям Снимка: Getty Images
Официалното уведомление за утвърждение (известно като „ Документ за единодушие “) беше написано калиграфски, затворено с червен восъчен щемпел и покрито с персонализирани изображения, изобразяващи булката и младоженеца.
Черно би трябвало да се носи единствено на погребения
Това предписание е малко по-малко публично, само че несъмнено извънредно: съгласно традицията членовете на кралското семейство носят черно единствено по време на погребения.
 Снимка от погребението на кралица Елизабет II Погребението на кралица Елизабет II Снимка: Getty Images
„ Черното нормално се счита за носене единствено по време на печал, макар че Даяна, принцесата на Уелс, от време на време го носеше за вечерни събития “, сподели Александра Месърви, създател на The English Manner (известна лондонска школа за дизайн).

Наистина, принцеса Даяна направи възторг, когато носеше черна рокля от тафта на концерт за набиране на средства през 1981 година - първата й кралска поява след годежа й с принц Чарлз.
Даяна описа за случая по време на изявление за нейната биография през 1991 година, заявявайки, че Чарлз я видял в роклята и възкликнал: „ Само хората в печал носят черно! “Но те би трябвало да вземат със себе си черно облекло всякога, когато потеглят на път
Докато те не са насърчавани да носят черно на публични места, протоколно е всеки член на кралското семейство да носи черно облекло със себе си, когато отива на отмора.
 Магън Маркъл на погребението на кралица Елизабет фотография Мегън Маркъл на погребението на кралица Елизабет Снимка: Getty Images
Това подсигурява, че имат нещо уместно, ако би трябвало да участват на заравяне в последния миг или да се появят в печал, в случай че някой почине вкъщи.

Смята се, че правилото произлиза от персоналния опит на кралица Елизабет, когато тя чула новината, че татко й, крал Джордж IV, е умрял, докато била на отмора в Африка.

Тя не носела траурни облекла със себе си, само че знаела, че самолетът й ще бъде заобиколен от фотографи, когато се върне във Англия, тъй че трябвало да изпрати помощник, който да й донесе подобаващи облекла, преди да слезе от самолета. (Всичко това би трябвало да ви звучи познато, в случай че сте гледали The Crown.)
Телесни чорапогащи би трябвало да се носят за публични мотиви
Отдавна се приказва, че носенето на физически чорапогащник е кралско условие при появяване на обществени места, само че това е единствено частично правилно.
  
Няма формален писмен декрет за чорапогащниците, макар че кралски фешън публицист сподели пред E! че " голите чорапогащи нормално са предписание за по-официални или консервативни кралски мотиви. "

Меган Маркъл нашумя през 2018 година, когато се появи на първото си публично събитие, съпроводена от член на кралското семейство (принц Хари), облечена в телесен чорапогащник под тъмносиня рокля и кремаво палто.

До този миг Маркъл постоянно носеше костюми с панталон, тъй че нейният фешън избор за чорапогащи подсказваше, че най-сетне е прегърнала неофициалния дрескод на английското кралско семейство.
Жените би трябвало да носят шапки на публични събития
Дългогодишна кралска традиция гласи, че дамите в кралското семейство постоянно носят шапки на публични мотиви.

„ До 50-те години на предишния век беше доста рядко дамите да бъдат видени без шапка, защото се смяташе за непристойно дамите да демонстрират косата си на обществено място “, сподели Даяна Матер, старши учител в The English Manner, пред BBC. „ Но нещата се трансформираха и шапките към този момент са непокътнати за по-официални мотиви. “
 Принцесите Беатрис и Юджини на фотографията на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън Принцесите Беатрис и Юджини на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън Снимка: Getty Images
Но формалното не значи скучно, несъмнено. Шапките, носени от кралските дами през годините, са се трансформирали допълнително творби на изкуството, в сравнение с в обичайните шапки.

Доказателство е розовата шапка на тематика гевреци, която принцеса Беатрис носеше на сватбата на Уилям и Кейт през 2011 година
Тиарите могат да се носят единствено след 18 часа
Друго мълчешком предписание гласи, че тиарите могат да се носят единствено на публични вечерни събития на закрито.

„ Старото предписание е, че в никакъв случай не се носят шапки на закрито след 18 часа, тъй като тогава дамите се преобличат във вечерни рокли, тиари и фамилни бижута, преди да излязат в градината “, сподели Матер пред BBC.
 фотография на елизабет кралица Кралица Елизабет Снимка: Getty Images
Единственото изключение е, че булката може да носи тиарата в деня на сватбата си без значение от часа.

Всъщност доста членове на кралското семейство носят първата си тиара, когато се женят, в това число Кейт Мидълтън, която носеше тиара на Cartier, до момента в който вървеше по пътеката през 2011 година
Кралските особи не раздават подписи
Ако се надявате да получите подпис от някой от кралските особи, имаме неприятни вести за вас. Кралският протокол не разрешава на членовете на фамилията да оферират своя автограф на почитатели, с цел да не се опита някой да го фалшифицира.

През 2010 година принц Чарлз ненадейно наруши протокола, като раздаде подписи на жертвите на наводненията в Корнуол.

Според The ​​Telegraph, откакто двойката поискала от Чарлз подпис, той получил лист хартия от телохранителя си и го подписал " Чарлз 2010 ".
Тъмният лак за нокти нормално се гледа с неодобрение
Друго импровизирано предписание за дрескод. Говори се, че кралицата предпочитала членовете на кралското семейство да носят единствено транспарантен, гол или доста ярко розов лак за нокти.

Като се има поради какъв брой съвременни са актуалните кралски дами, не е изненадващо, че това предписание се нарушава много постоянно.

Меган Маркъл провокира възторг, когато лакира ноктите си с мрачен непрогледен лак на Британските фешън награди през 2018 г. Кейт Мидълтън също лакираше ноктите на краката си за изяви на аления килим.

А принцеса Даяна постоянно носеше червен лак за нокти на публични места - в това число в деня, когато облече емблематичната си черна " рокля за възмездие " през 1994 година
Двама директни наследници не могат да летят на аероплан дружно
Според кралския протокол двамата директни наследници на трона би трябвало да летят с разнообразни полети по време на пътуването - за всеки случай, в случай че по пътя се случи нещо трагично. Това значи, че крал Чарлз и принц Уилям не могат да летят дружно.
 Снимка: Getty Images
Когато принц Джордж навърши 12 години, той също ще би трябвало да стартира да лети настрана от татко си. В предишното семейство Кеймбридж постоянно са летели с децата си, само че нормално са получавали особено позволение от кралицата за това.
В заведенията за хранене не могат да се поръчват морски блага
Има няколко протокола, отдадени на това какво могат и не могат да ядат кралските особи в заведенията за хранене, но основната възбрана касае черупчестите.

Причината? Черупчестите мекотели съставляват по-висок риск от хранително отравяне спрямо множеството други храни и фамилията би трябвало постоянно да е в положително здраве.
Не можете да се прозявате
Според сър Уилям Хезелтайн, някогашен персонален секретар на кралицата, принцеса Даяна считала, че тези дълги интервали на седене и очакване за лягане са „ мъка “.
 Снимка на принц Чарлз и принцеса Даяна Принц Чарлз и принцеса Даяна Снимка: Getty Images
„ Всички седяха и говореха в хола към час “, сподели Хезелтайн на авторката Джулиет Риден в книгата си „ Кралски особи в Австралия “. „ И Даяна беше принудена да се извини и да си легне, което се смяташе за много неприятно образование да си легнеш преди кралицата. “
Хранителни ограничавания
По същата причина на фамилията е неразрешено да поръчва месо, приготвено полусурово, да пие чешмяна вода в непознати страни и да яде прекомерно пикантна храна.
 Снимка: Twitter Джеф Безос
Докато кралицата прецизно се е придържала към тези правила, съгласно известията Чарлз ги заобикаля и понякога се любува на ядене от миди.
Правило против носенето на кожа
Това предписание има своите корени в далечното минало - в действителност преди към 685 години, когато крал Едуард III одобри Закона за кожите от 1337 година

Законът на процедура не разрешава на всички като се изключи рицарите и духовниците да носят кожа като част от облеклото си.
 Снимка на кралицата Камила Кралица Камила Снимка: Getty Images
Това е още едно предписание, което постоянно се нарушава. И кралицата, и Камила, херцогинята на Корнуол, бяха видяни да носят кожени шапки на Коледа през 2010 година, за огромно неспокойствие на групите за правата на животните в Обединеното кралство.
Според нейния кралски тоалет, кралицата е спряла да носи нови облекла с кожа през 2019 година и по-късно е помолила дизайнерите да употребяват единствено изкуствена кожа.От тях се изисква да водят доклад за всеки подарък, който получават
Кралските особи имат доста правила, които би трябвало да следват, когато става въпрос за предоставяне и приемане на дарове, вариращи от хората, на които би трябвало да отхвърлят дарове, до паричната стойност на подаръците, които могат да задържат.
 Снимка: Getty Images
Но без значение от самия подарък, всички детайли би трябвало да бъдат регистрирани. Според политиката на Кралския двор по отношение на подаръците, „ формалните дарове би трябвало да бъдат разпознавани, когато е допустимо, записвани и следени когато и да е “.

Следенето на всеки подарък, който получавате, звучи досадно, само че бележките постоянно водят до забавен диалог.

Бъкингамският замък постоянно разгласява лист с формалните дарове, които кралското семейство получава всяка година, а записите са меко казано невероятни. Някои от най-странните предмети включват автоматизирана машина, 12 кутии манго, докторска дисертация и живи ленивци от Бразилия.
Когато монархът спре да яде, вие също трябва да спрете да ядете
Нищо чудно, че има доста правила, които би трябвало да следвате, когато вечеряте с Нея или Негово Величество.

Едно от най-важните правила е, че придружителите би трябвало да повтарят държанието на монарха по време на хранене, тъй че в случай че суверенът остави ножа и вилицата, това значи, че вие ​​също сте завършили с яденето.
Етикет на червилото
Друг етикет за хранене за членовете на кралското семейство е да държат сребърните принадлежности в вярната ръка (нож в дясната ръка, вилица в лявата) и да приказват единствено с хора, които седят тъкмо до тях.

Кралските особи, носещи червило, също би трябвало да се пробват постоянно да пият от едно и също място на чашата си, с цел да избегнат размазването на грима върху чашата повече от нужното.
Сватбените букети би трябвало да съдържат мирта
Цветята на мирта символизират шанс в любовта и брака, тъй че е разумно кралските особи да желаят те да бъдат включени в техните булчински букети.
 Сватбата на Кейт Мидълтън Снимка: Getty Images
Традицията за включване на клончета от мирта в букети стартира с кралица Виктория и бе обновена по-специално на сватбата на Кейт Мидълтън през 2011 година

Принцеса Беатрис също следваше това очарователно предписание, когато се омъжи през 2020 г. Наред с клончета от мирта, нейната цветна комбинация включваше жасмин, сладостен грах, рози и други цветя.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР