Ожесточен спор в социалните мрежи и извън тях заради пилон

...
Ожесточен спор в социалните мрежи и извън тях заради пилон
Коментари Харесай

Скандалът с пилона на Рожен се разраства

Ожесточен спор в обществените мрежи и отвън тях поради стълб с българския байрак. Планът е оборудването, високо 111 метра, да бъде намерено доникъде на юли на Роженските поляни. Пилонът ще бъде най-високият в Европейския съюз. И се построява на терен частна благосъстоятелност, споделя основателят Симеон Караколев, шеф на фондация „ Наследство в бъдещето ”, предава.

„ Всички процедури са спазени. Що се касае до това какъв е теренът, това са ливади, където годишно влиза селскостопанска техника. По време на събора има стотици камиони със стока на изложители ”, изясни той.

Целта е национална горделивост по случай 111 години от освобождението на Родопите.

„ Идеята на пилона е да вдъхне малко повече национална горделивост и самочувствие на българите. Това да извисиш българското знаме на такава височина е нещо неповторимо ”, сподели още Каролев.  

Фотографът Цветан Томчев обаче възприема внушителния стълб като политически ход. Най-вече поради това, че измежду донорите имало държавни сдружения.

„ Това е частна самодейност с държавни пари за сформирането на някакъв политически план под формата на патриотично начинание. Аз персонално съм учуден ”, разяснява фотографът Цветан Томчев.

Съоръжението ще впечатли младите, уверен е Виктор Стоянов от фондация „ Македония ”.

„ Това е националният ни байрак. Той дава сила на българите Ние сме остаряла нация, която има своята роля в Европа ”, твърди той.

„ Ходя на съборите всяка година. Не мога да си обясня тези хора естествени ли са да осакатят природата, да изровят свещената Родопа планина и да забият едно желязо, тъй като били огромни патриоти ”, сподели още фотографът Цветан Томчев.

От Министерството на земеделието споделят, че земята, на която се построява пилонът, е с променено предопределение. По проект трибагреникът на 111 метра височина би трябвало бъде развят на 13 юли. А на церемонията ще пее и примата на българската сцена Лили Иванова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР