оже ли да изпълним себе си с любов или това

...
оже ли да изпълним себе си с любов или това
Коментари Харесай

В търсене на другия: огнените партньорства в астрологията

оже ли да осъществим себе си с обич или това остава задача на този, който ще се появи в живота ни? Вероятно това е едно от най-големите провокации пред личността – да успеем да оценим себе си, да поемем отговорност за своите дефицити и проблеми, без очакване, че някой различен ще ги позволи вълшебен. Тук си разрешавам да заимствам и термина „ Магически различен “, за който приказва юнгианският терапевт Джеймс Холис. В фантазиите и очакванията си имаме вяра, че появяването на огромната обич ще бъде едно ново начало, в което ние сме други и животът е изцяло друг. Безспорно е, че подобаващият сътрудник може да направи всичко по-добро, да внесе баланс и естетика в живота. Уви, няма човек, който да може да промени нашите вкоренени вярвания, страхове и познати модели, в случай че ние самите не работим осъзнато върху тях. Надеждата ни за прехвърлянето на отговорността към външен фактор е подхранена даже и в най-ранната ни детска възраст от приказките и всички истории, които описват за „ принца на бял кон “ или „ положителната, интелигентна и доста работлива хубавица “. Разбираме какъв брой постоянно Другият е бил претрупан с нашите показа и упования за сътрудник всякога, когато се разминем. Тогава разбираме и нещо доста по-важно - че ние в действителност въобще не сме поискали да разберем кой е този Друг. Увлечени от желанието да го забележим през нашите очи, сме пропуснали опцията да научим кой е той. Казват, че същинската обич е обвързвана с приемането на разликите, с приемането на обстоятелството, че някой различен няма да извърши моя проект, а ще сътвори едно ново странствуване за личността.

Ако желаете да научите още за вашия хороскоп, вижте страницата на.

Астрологията също предлага собствен отговор на тези въпроси, които могат да бъдат прегледани в разнообразни фактори на наталаната карта. Днес ще се спрем на един от тях – домът на партньорствата или по този начин нареченият седми дом. Най-лесният метод да разберете кой знак ръководи партньорствата ви е да знаете своя асцендент. Домът на партньорствата постоянно се ръководи от противополжния знак. Започвам тази поредност с огнените партньорства, които имат мощен заряд и несъмнено, свои тематики и провокации.

Връзки под знака на Овена

Ако вашият асцендент е Везни, то партньорските връзки са ситуирани под знака на Овена. Това не значи, че вашите партньорства би трябвало да са представители на този знак, а че духът на връзките ще носи някои от тематиките на зодията. Овенът е невъздържан, прочувствен, първосигнален и несъмнено – водач. Когато връзките ни са свързани с този знак, неизбежно се оказваме в сериозна конкуренция в личната си връзка. Възможно е да изберем сътрудник, който желае да надделее над нас, да ни води и даже да постанова волята си. Факт е, че тези връзки нормално са наситени с страсти – пристрастеностите минават през полярности още веднъж и още веднъж. Вероятно най-важното, което би трябвало да осъзнаем е тази игра на водачи, която разиграваме още веднъж и още веднъж. Искаме ли да водим или желаеме да ни водят? За някои прехвърлянето на архетипа на Овена в колегата ще се получи по-лесно, до момента в който други ще желаят да вземат нещо от тази буря и да бъдат напълно водещата фигура във връзката. Истината е, че не това е най-важното, а по-скоро да разберем по какъв начин да разпределим териториите, да запазим своята еднаквост, само че да уважим и непознатата позиция. Искаме енергични и мощни сътрудници, само че с цел да може да изградим хармонични връзки с тях би трябвало да научим кое е това, което би трябвало да пуснем. В противоположен случай ще бъдем като два овена на мост, които си стоят, удрят рога...а от всичко това няма никава изгода.

Връзки под знака на Лъва

Ако вашият асцендент е Водолей, партньорските ви връзки се ръководят от Лъва. А какво желае той? Иска сътрудникът да бъде интелигентен, любезен, занимателен... да свети! Забавленията и разнообразията би трябвало да бъдат част от всекидневието, само че несъмнено всичко това би трябвало да върви с доста топлота. Предизвикателството на седми дом тук идва от въпроса „ кой е по-по-най “. Често не излиза наяве ние ли сме най-страхотните и ще позволим ли на този сътрудник да ни засенчи... и въобще по какъв начин се стигна до това да би трябвало си оспорваме мястото по бляскавост? Със сигурност това се несъзнателни процеси, само че в последна сметка това е знакът, в който личността желае да е на фундамент – от една страна мечтае за някой, на който да се възхищава, само че от друга толкоз доста желае да изгрее в очите на колегата. Мислейки си за Слънцето, което ръководи знака, в мозъка ми изникна една метафора – за какво не се огреем, вместо да се засенчваме? Да чуем Другия също е тематика на Лъва, който обича постоянно да бъде прав, а когато това не се получава нещата постоянно минават в дебелоглав. Поделянето на короната може да се случи, когато демонстрираме почитание един към различен, когато поддържаме гениите си и научим танца „ стъпка напред- стъпка обратно “. В духа на лъва ще преформулирам думата „ компромис “ на „ поклон “. Правете този поклон към половинките си и търсете същото от тях. Подхранвайте вътрешната полезност и опитвайте да чуете сърцето, а не егото – то ще води връзката на последващо равнище.

Връзки под знака на Стрелеца

Ако вашият асцендент е Близнаци, домът на партньорствата се управялва от Стрелец. Пътешественик, мъдрец, любопитен за всичко ново и неизмеримо. Това е духът на връзката под този знак, а хората непроменяемо желаят да трансфорат връзката в премеждие. Лекотата и оптимизмът на Стрелеца нормално дават опция на индивида да се оправя по-лесно с разделите и да не губи вярата, че по-доброто занапред следва. Когато обаче се появи точният човек желаеме връзката да бъде сериозна и морално издържана. Предвид че Юпитер ръководи Стрелеца, тук може да приказваме за две направления, които могат да се трансфорат в предзвикателство. От една страна тази планета е обвързвана с духовните ползи, знанието и желанието да учим повече за света. Възможно е във връзката единият да се пробва постоянно да наставлява другия с убеджението, че той знае най-добре. А както се споделя в една сентенция: „ Пътят към Ада е застлан с положителни планове “. Не знаем дали нашата фиолософоя е най-хубава за Другия и дали би трябвало да му я натрапваме. По същия метод не би трябвало да разрешаваме това и от отсрещната страна. Юпитер е обвързван със обществения авторитет и тук е допустимо да пропущаме други скъпи в живота неща, търсейки сътрудник, който да отговори на всички условия за триумф в актуалния смисъл на думата. Създайте ваша формула за триумфа като учите един от различен, знаейки, че постоянно има скъпо познание, което да вземете или да споделите – само че единствено в случай че Другият желае да ви чуе. Опознаването на огромния свят може да надгради връзката и да зададе нов взаимен небосвод за сътрудниците.

Пожелавам ви да преоткривате себе си в партньорството! Успех!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР