Охранител до всеки доктор няма как да стане. Искаме поне

...
Охранител до всеки доктор няма как да стане. Искаме поне
Коментари Харесай

Бойко Пенков: Трябва да има бързо възмездие за нападателите на медици

„ Охранител до всеки лекар няма по какъв начин да стане. Искаме най-малко да има бързо отмъщение за тези хора, които си разрешават такава експанзия. На това държа извънредно доста – бързо възмездия “, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков, отговаряйки на въпрос дали има съществено решение след следващия случай на експанзия против медици.

„ Това е безсрамие. Вие представяте ли си, колежката е 40 кг. с мокра престилка, отива да избавя човек, през това време някакъв… се нахвърля и почва да ѝ поставя белезници и да я души, и да я блъска. Това е ненормална история. Затова имаме и контракт с основната прокуратура незабавно да ги уведомяваме, да имаме бързи производства против такива лица. Това просто би трябвало да се пресече. Тя отива да избавя на прилежащото легло човек “, съобщи прочувствено Пенков.

Той уточни, че те са извикали незабавно защита, все пак колежката още не можа де преодолее шока от претърпяното, предава БГНЕС.

Лекари в болница „ Св. Анна “ в София бяха обект на брутална експанзия. В Клиниката по хирургия е извикан за консултация доктор от КАИЛ на болничното заведение. Тя се е наложила поради лекуването на тежко болен пациент. В същото време различен пациент, който е признат в УМБАЛ „ Св. Анна “-София АД за планова интервенция, стартира да вилнее в коридора на Първо поделение на Клиника по хирургия. Удря, блъска, души и наскърбява лекари и сестри.

Размахва и белезници и заплашва с арест. Предварително е поставил на камерите гумени ръкавици, за да предотврати видеозаснемането. Чупи и врата на клиниката.

Пострадалите лекари и сестри, с изключение на физически контузии, са в душевен потрес. Подадено е недоволство и тече следствие. Беше обявено, че управлението на УМБАЛ „ Св. Анна “ изрично застава зад лекарите, работещи в болничното заведение и има вяра, че по отношение на виновника ще бъде приложена цялата мощ на законите в България. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР