Охладителната система на вашия автомобил е един от най-важните компоненти,

...
Охладителната система на вашия автомобил е един от най-важните компоненти,
Коментари Харесай

Охладителната система не работи - на какво може да се дължи това?

Охладителната система на вашия автомобил е един от най-важните съставни елементи, защото оказва помощ за контролиране на температурата на мотора и го защищава от прегряване. Когато тя спре да работи, това може да докара до разнообразни проблеми. От липса на мощ, до развален мотор, значимо е казусът да се диагностицира и в профил бързо. Но какво може да е причина за неработещата охладителна система? В тази публикация ще разгледаме другите благоприятни условия и какво можете да извършите, с цел да възстановите функционалността на охладителната система на вашето транспортно средство.
Прочетете още
Ниско равнище на охлаждащата течност (антифриз)

Една от най-честите аргументи за неработеща охладителна система е ниското равнище на охлаждащата течност (антифриз). Тя оказва помощ да се защищити моторът от прегряване. Когато равнището на охлаждащата течност е ниско, тя не е задоволителна, с цел да защищити мотора от прекомерното загряване. Ниското равнище на антифриз може да се дължи на теч в охладителната система или на погрешно прибавяне на охлаждаща течност, когато е належащо.

Ако охлаждащата течност е под нужното равнище, добре е да ревизирате маркучите за възможни течове. Течащ маркуч може да е причина за погрешно ѝ действие.

Друг симптом на намаляло количество антифриз е нарушаването на отоплителния развой в купето.

Неизправен термостат

Друга евентуална причина за неработеща охладителна система е неизправният термостат. Той контролира температурата на мотора, като се отваря и затваря, с цел да разреши на охлаждащата течност да циркулира. Ако термостатът е развален или затворен, моторът ви няма да може да поддържа подобаваща температура и охладителната система няма да работи. Той е отговорникът за регулирането на температурата на охлаждащата течност. Ако той е нередовен, това може да докара до прегряване на мотора. В този случай той би трябвало да бъде сменен, като елементарно може да откриете, подобаващи за вашия автомобил.

Блокиран нагревател и въздуховоди

Запушеният нагревател също може да докара до неработеща охладителна система. Радиаторът оказва помощ за отвеждането на топлината от мотора и го защищава от прекомерно загряване. Блокирането на радиатора може да бъде породено от парчета, наслойка или различен тип натрупвания, които му пречат да извършва вярно функционалността си.

Ако въздуховодите са запушени, това също може да понижи успеваемостта на охладителната система. Въздуховодите би трябвало да се ревизират и почистват постоянно, с цел да се подсигурява, че не са запушени и разрешават на системата да вкарва вярното количество въздух. може да откриете разнообразни съставни елементи, които са част от охладителната система на автомобила. Ако имате въпроси по отношение на това какви са нередностите, то най-добре потърсете експерт, който да ви спести време в търсене на частите. А също по този начин, в случай че не сте осведомени с това тъкмо по какъв начин да ремонтирате автомобила си, то по-добре се свържете с експерт, който ще извърши ремонта качествено, а и несъмнено ще спестите време и главоболия. 

Последно, само че не и по значимост – интервалът на употреба на охладителната система

Накрая, възрастта на охладителната система също може да играе роля за нейната успеваемост. Ако тя е на повече от няколко години, може би е време да я замените с по-нов, по-ефективен модел. Това освен ще ви помогне да намалите разхода за гориво, само че и ще подсигурява, че ще можете да поддържате хладно и удобно пространство в купето си през летните месеци, и топло – през зимните месеци.

Това са единствено някои от най-често срещаните аргументи за погрешно действие на охладителната система. Ако сте ревизирали всички тези детайли и тя към момента не работи вярно, е време да посетите сервиз. Професионалистът може да диагностицира казуса и да предложи най-хубавия метод на деяние за ремонт или подмяна на неизправните елементи. Не позволявайте неизправната охладителна система да съсипе работата на автомобила ви. Отделете време за инспекция и диагностициране на казуса и го отстранете допустимо най-скоро, с цел да избегнете по-нататъшни повреди.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР