Огромно частно имение е построено върху магистралния водопровод, който захранва

...
Огромно частно имение е построено върху магистралния водопровод, който захранва
Коментари Харесай

Голямо частно имение е построено върху водопровод, който захранва над 120 000 жители във Велико Търново


Огромно частно имение е издигнато върху магистралния тръбопровод, който зарежда над 120 хиляди поданици във Велико Търново и 14 обитаеми места в района.
ВиК " Йовковци “ и Община Велико Търново настояват, че разбрали за това на 10 март, когато до солидната ограда на имението в село Присово стана крупна повреда на водопровода. Водоснабдителното сдружение и общината започнаха инспекция по какъв начин се е стигнало до противозаконните градежи.

" Подобно строителство е неприемливо. Ако повредата беше вътре в частния парцел, щяхме да влизаме с полиция и прокурор “, съобщи за " Хоризонт “ основният инженер на ВиК " Йовковци “ Илия Сирмов.

" Каквото се окаже, че е издигнато нелегално върху сервитута на основния тръбопровод, ще бъде съборено “, даде обещание заместник-кметът по строителството и сигурността проф. Георги Камарашев.

В 2 часа през нощта на 10 март в село Присово мазета магистралният тръбопровод, снабдяващ остарялата столица, още два града и 12 села с вода от язовир " Йовковци “. Крупната повреда, която остави за близо денонощие над 120 000 поданици без вода, се случи на няколко крачки от солидната ограда на частно имение. При изкопите и ремонта се видя, че разкритата за реорганизация тръба идва от двора на първокласен частен комплекс, което е жестоко законово нарушаване.

" ВиК Йовковци “, в което страната има 51%, и Община Велико Търново започнаха инспекции по какъв начин върху трасето на магистралния тръбопровод и неговия сервитут е изработен градежът, защо са издадени позволения за градеж и какво се е случило през годините.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР