Огромни щети предизвика снощния пожар в зеленчуковата борса в петричкото

...
Огромни щети предизвика снощния пожар в зеленчуковата борса в петричкото
Коментари Харесай

След нощната стихия! Огромни щети за търговците на борсата в Кърналово! Конкуренция, умишлен пожар и сериозни загуби

Огромни вреди провокира снощния пожар в зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово, изгорели са няколко склада и един камион. Складовете са наети от мъж от село Самуилово, който пък ги дал чартърен на няколко крупни прекупвачи на зеленчуци. Борсата е частна,собственост на "Актив фрукт ",с шеф Илиян Митреви гори за трети път от 2020 година насам. Два пъти през 2020 година. Изгоряла е продукцията на Григор Илиев от село Скрът, Ани Методиева и Иван Тасев от Петрич. Пред горящото хале със складовете е имало камион и две ремаркета,които също се изгорели.

След огромните пожари тогава, притежателят на тържището направи поправки, построи стени, с които размени съществуващите ламаринени загради, съблюдава всички противопожарни ограничения, само че и това не оказа помощ. Умишлено опожаряване, това е главната работна версия на огнеброците, които обаче към момента не се произнасят дефинитивно, защото огледите ще продължат и през днешния ден.

Конкуренция е в основата на неприятностите на търговците, считат осведомени с латентната война сред търговци и зеленчукопроизводители, която датира от години. Производителите на зеленчуци от региона продават в общинската борса, а прекупвачите са настанени в частната. Търговци и зеленчукопроизводители работят, ситуирани един против различен, което ускорява конкуренцията сред тях.

Прекупвачите се явяват сериозна конкуренция на локалните производители. Това приказват петричани, търсейки повода за следващия огромен пожар в частната борса. Все отново няма дефинитивно мнение на специалистите за повода. За предумисъл се говореше и последният път, през лятото на 2020 година, когато борсата още веднъж потъна в пламъци. Оказа се, че повода за последния пожар е човешка неточност. В момента се пресмятат вредите, нанесени от снощната буря. Големи са, настояват търговците.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР