Огромни са щетите за бизнеса в южната ни съседка от

...
Огромни са щетите за бизнеса в южната ни съседка от
Коментари Харесай

Огромни са щетите за бизнеса в Гърция от въведения локдаун

Огромни са вредите за бизнеса в южната ни съседка от прелюдия локдаун – за това сигнализират гръцки търговци пред медиите, осведоми БНР.

Поради строгите ограничения са затворени към този момент съвсем месец всички магазини, заведения за хранене, кафенета.

Анулират се резервации за новогодишните празници след изказвания на медицински лица, че до края на годината ще остане възбраната за овакантяване на градовете.

Истинска злополука за бизнеса и търговията е удължение на карантината с една седмица, обявиха пред медиите търговците, които чакат вреди за към 2 милиарда евро единствено за тази седмица.

Дори и да се разреши отваряне на дребните търговски обекти през декември, не е допустимо да се продадат стоките, които са в складовете. Облагодетелствани са единствено веригите от магазини, които работят онлайн.

Собствениците на заведения за хранене и кафенета също считат, че са на прага на банкрута, като чакат възбраните да продължат и по време на новогодишните празници.

Обезщетение по 800 евро на месец се изплаща на работещите, прекъснали наложително работа заради карантината.

Гръцкият парламент гласоподава през днешния ден разпределяне и по 400 евро на безработните. Между 500 и 1500 евро ще получат помощ търговците на откритите пазари, оповестиха от финансовото министерство в южната ни съседка. Намаляват налозите на огромна част от компаниите, други се възползват и от разсрочване на заплащанията след април идната година.

Изплащат на пенсионерите компенсации, които не са свързани с пандемията, а са нелегално удържани суми по време на икономическата рецесия.

В интервала на карантината са се усили влоговете на гърците в банките – това е обвързвано както с лимитираните благоприятни условия за извършване на покупки, по този начин и с растящата неустановеност, която кара хората да заделят средства „ за черни дни “, считат анализатори.

Засега прогнозите за понижаване инфектираните от Covid-19 в Гърция са единствено теоретични – чака се от средата на декември постепенно да се доближи до ограничение на болестта.

Продължена е националната карантина до 7-и декември, само че предизвестяват гърците да не възнамеряват новогодишни пътувания и даже фамилни събирания.

Лекарите от комисията за надзор на ковид в Гърция упорстват държавното управление да премине към облекчение на строгите ограничения единствено в някои области на страната. За региони като Северна Гърция, които макар карантината са най-тежко наранени от вируса, се чака ограниченията да останат в действие до края на месец декември.

Транспортират заболели с Covid-19 в Атина от Драма, Кавала и Александруполис, където няма свободни места в лечебните заведения.

Поради дефицит на медицински личен състав в държавните лечебни заведения се включиха и лекари на частна процедура. Всички лекари депутати са на работа в лечебните заведения за колкото време е належащо, оповестиха от Народното събрание.

В мощ е възбрана за посещаване даже при родственици. Следи се строго за съблюдаване на вечерния час.

Правителството разисква проект за постепенно и последователно връщане към нормалност, като предизвестиха, да не се плануват пътувания по време на празниците. След 7-и декември евентуално ще отворят учебните заведения, само че не и заведения за хранене, кафенета и питейни заведения, безапелационни са лекарите.

С полицейска защита са църквите, с цел да не се допусне влизане на вярващи на литургия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР