Огромни маски, които покриват цялото лице, получиха част от учениците

...
Огромни маски, които покриват цялото лице, получиха част от учениците
Коментари Харесай

Заради грешка в размера - учениците в Гърция получиха огромни предпазни маски

Огромни маски, които покриват цялото лице, получиха част от учениците в Гърция в границите на държавната стратегия за безвъзмездни защитни средства. Стойността ѝ е милиони евро и планува всички учебни заведения в страната да дават на учениците си такива маски.

Заради гафа обществените мрежи в страната бяха залети от мнения на възмутени родители, които разгласиха фотоси на деца, чиито физиономии не се виждат въобще.

Късно през вчерашния ден вечерта от Генералния секретариат по публично здраве обясниха, че е позволена неточност при изработването на маските, като размерите на готовия артикул са комплицирани с размера на плата преди ушиването им, заяви гръцката организация МИА.

Don't know if I should laugh or cry with this story from my birthland: First day of school in & the government provided these to the children. Alas they are completely wrong size, HUGE.

Очаква се Съюзът на общините в Гърция, виновен за правенето на офертите, да получи точните размери на маските. Оттам са поискали производството да бъде прекратено и да се възобнови след приемането на новите размери на защитните средства.

В началото на месеца министърът на вътрешните работи на Гърция Такис Теодорикакос заяви, че за безплатните маски са планувани 6 милиона евро, добавя организацията, представена от Българска национална телевизия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР