Огромната част от израелските стартиращи компании планират да прехвърлят служители,

...
Огромната част от израелските стартиращи компании планират да прехвърлят служители,
Коментари Харесай

Защо израелските стартъп компании бягат от страната

Огромната част от израелските започващи компании възнамеряват да трансферират чиновници, капитали и дори ръководството си в чужбина поради политическата неустойчивост. Това заплашва да отнеме на страната купата " Нация на стартъпите ", написа в собствен материал CNN.

Контекст : Израел от години предлага извънредно положителни условия за започващите компании - изключително в софтуерния бранш. Комбинацията от качествена просветителна система, млади опитни фрагменти (с умения, насъбрани в структурите по сигурността) и добър административен климат даде живот на световно известни през днешния ден приложения като Waze и Viber.
 Intel влага рекордните $25 милиарда в Израел
Intel влага рекордните $25 милиарда в Израел

Новият цех в Кирят Гат ще даде работа на хиляди

Около половината от износа на Израел през днешния ден е в региона на технологиите. Само стартъпите носят 15,5 милиарда $ - 3% от Брутният вътрешен продукт.

Сега, обаче, обстановката е друга. Спорната правосъдна промяна на премиера Бенямин Нетаняху подвигна хиляди на митинги в продължение на повече от половин година, поради опасенията, че се постанова политически надзор върху правораздаването.

Детайли : Според изследване на организацията Start-up Nation Central демонстрира, че близо 70% от 500 интервюирани започващи компании са подхванали съответни стъпки за пренасяне на парите си, чиновниците си и дори на централите си след приемането на новите законови текстове.

Вече са почнали и съкращения.

" В съпоставяне с предходната година, има 70% спад на вложенията ", разяснява пред CNN вицепрезидентът на организацията Ари Щрасберг. По думите му това е притеснително, защото в Съединени американски щати наклонността се обръща и там от ден на ден пари се насочват към стартъпите.
 Днешните стартъпи нямат нищо общо с Amazon преди две десетилетия
Днешните стартъпи нямат нищо общо с Amazon преди две десетилетия

Рискови капиталисти, банки и акционери влагат прекалено много пари в започващи компании

На този декор, в еврейската страна единствено през последното тримесечие има 30% спад, а през първото полугодие достигнатите равнища са най-ниските от 2018 година насам.

Още нещо : Израелският шекел отслабва и през тази година е изгубил повече от 5% от цената си по отношение на щатския $. Даже от Министерството на финансите на Израел признават, че правосъдната промяна има отрицателен стопански резултат, който евентуално може да доближи загуба на напредък в размер на 27 милиарда $. Само през тази година.

Какво следва : Протестиращите, измежду които са и бизнесмени с компании, оценени на милиарди долари, се надяват, че противоречивите текстове ще бъдат анулирани от Върховния съд на Израел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР