Огромната част от евродепутатите, които участваха в извънредния дебат за

...
Огромната част от евродепутатите, които участваха в извънредния дебат за
Коментари Харесай

Евродепутати искат Русия да бъде обявена за терористична държава

Огромната част от евродепутатите, които участваха в изключителния спор за Русия на пленарната сесия в Страсбург, желаеха тя да бъде приета освен за спонсор на тероризма, само че и за терористична страна.

Някои от тях даже настояха всички съветски дипломати да бъдат изгонени от Европа. Други пък приканиха в тази категория да влезе и Иран, който е съдружник на Русия.

Полякът Анджей Халицки от Европейската национална партия (ЕНП) прикани националните парламенти и страните членки да работят в тази тенденция.

“Надявам се Европейският парламент да приказва в един глас, без значение от партийната ни принадлежност, и да принуди Съвета на Европейски Съюз и Комисията да работят ”, добави той и даде за образец убийствата на цивилни в Украйна, всеобщите гробове, отвличанията, бомбардирането на лечебните заведения.

Градове като Мариупол, Волноваха и Попасна са изцяло унищожени, в някои като Буча са открити всеобщи гробове, напомни литовецът Пятрас Аущрявичюс от демократичната група „ Обнови Европа ” (ОЕ).

„ Точно в този миг Русия реализира масирани ракетни удари по цивилни в Украйна и нейната сериозна инфраструктура. Достатъчно е единствено да си напомним ударите по железопътната гара в Краматорск и театъра в Мариупол при ясни индикации, че там има деца ”, сподели той.

Терминът “спонсор на тероризма " съществува в американското, само че не и в европейското законодателство, отвърна от своя страна ирландската евродепутатка Клеар Дейли от радикалната левица.

И продължи:

“Ако желаете да назоваваме страни спонсори на тероризма, да го създадем. Европейското спонсорство на израелския тероризъм в Палестина, западното спонсорство на саудитския гнет в Йемен, продуктът “Даеш “ („ Ислямска страна “ – б.р.) на френско-американско-британско-турското спонсорство в Сирия и Ирак. Десетилетия наред продължава подкрепяният от Съединени американски щати тероризъм против кубинската гражданска война. Контрите в Никарагуа. Спомнете си Виетнам, Лаос, Камбоджа - смут след смут, гнет след гнет. ”

Дейли е добре известна в България, където пристигна през лятото на 2020 година, с цел да поддържа митингите против държавното управление на Бойко Борисов.

“Току-що чухме думите на Путин ”, съобщи то адрес на ирландката литовката Раса Юкниявичиене от ЕНП.

“Медиите в никакъв случай не биха поканили представител на " Ал Кайда " след 11 септември. Затова не разбирам какво вършат съвсем всеки ден представителите на съветските посолства по нашите малките екрани ", сподели французойката Натали Лоазо от ОЕ.

Европейският парламент ще гласоподава резолюция след месец в Страсбург, на сесията от 17 до 21 ноември.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР