Огромна трагедия е станала в Тибет.Най-малко осем души са загинали

...
Огромна трагедия е станала в Тибет.Най-малко осем души са загинали
Коментари Харесай

Лавина отне човешки животи в Тибетската Швейцария

Огромна покруса е станала в Тибет.

Най-малко осем души са починали при рухване на лавина в град Нинчи в югозападната част на Тибет, съобщи организация Ройтерс, като се базира държавните медии. Китайското държавно управление е изпратило екип, който да помогне за разкриване на телата и за търсене на изчезнали.

Лавината е паднала във вторник вечерта локално време на сектор от път и е блокирала хора и транспортни средства, оповестява организация Синхуа, представена от Ройтерс.

Не е ясно какъв брой души са изчезнали, а публични лица не оповестяват повече детайлности, показва Ройтерс. 

Още през нощта локалните управляващи са изпратили над 130 спасители и близо 30 транспортни средства на мястото на случая, заяви през днешния ден локалният вестник " Глоубъл Таймс ".

Министерството на изключителните обстановки на Китай е изпратило работна група в самостоятелния район, написа novini.bg.

Към 17:30 ч. в сряда щабът за изключителна реакция е изпратил над 240 спасители с повече от 70 транспортни средства, 10 единици съоръжение и близо 1000 издирвателни устройства, с цел да прокопаят избавителен кулоар от 350 метра.

Разположен на 3100 метра надморска височина, Нинчи се счита за " Тибетската Швейцария» от доста туристически компании, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР