Огромен спад на пазарите на фона на притесненията на инвеститорите,

...
Огромен спад на пазарите на фона на притесненията на инвеститорите,
Коментари Харесай

Коронавирусът върна страха на световните пазари

Огромен спад на пазарите на фона на терзанията на вложителите, които се притесняват, че коронавирусът може да окаже още по-голям резултат върху международната стопанска система , осведоми Би Би Си.

Лондонският показател FTSE 100 се срина с повече от 3%. Подобен спад има и на другите европейски пазари. По-рано през днешния ден беше регистриран спад и на пазарите в Азия, където японският показател Nikkei падна с 2,7 на 100.
 Коронавирусът срина цените на петрола
Коронавирусът срина цените на петрола

Цената за барел от сорта Brent слезе под 49 $...

В четвъртък американските пазари още веднъж понесоха огромни загуби, като трите съществени показателя спаднаха с повече от 3%.

В Лондон акциите на фирмите за пътешестване записаха големи загуби. Акциите на круизната компания Carnival с сринаха с 4,2 на 100 - най-ниската цена от 2012 година EasyJet, Tui и British Airways са другите огромни губещи, отчитайки спад от повече от 4%.

Цените на петрола паднаха с 2% . Инвеститорите се безпокоят, че Русия евентуално няма да се съгласи да понижи производството с ОПЕК.

Барел вид " Брент " се търгува с 2,4% по-малко до 48,79 $ , а американският лек недопечен нефт е надолу с 2,1% до 44,90 $ за барел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР