Огромен скандал спретнаха управляващите днес в опит да запушат устата

...
Огромен скандал спретнаха управляващите днес в опит да запушат устата
Коментари Харесай

Кулезич: Забраната на МС на кадрите за оградата по границата е цензура и страх

Огромен скандал спретнаха ръководещите през днешния ден в опит да запушат устата на медията ни. За какво става дума? Колеги от гилдията ни се обадиха нощес, с цел да ни оповестят, че разполагат със сензационни документални фрагменти, които демонстрират, че оградата по българо-турската граница тук-там е в неприятно положение и може да аргументи съществени бели, свързани с пробойни в националната ни сигурност. Днес фрагментите ни бяха изпратени. Подготвихме ги за лъчение, когато разбрахме, че на утринното си съвещание Министерският съвет незабавно е решил да направи всичко, с цел да спре излъчването на материала. Забраната е дефинирана като решение „ краткотрайното възпрепятстващо оборудване по българо-турската граница да бъде включено в листата на стратегическите обекти от голяма важност за националната сигурност. Решението щяло да способства за запазване неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на приключване на информация за способите и методите на запазване, както и оперативните благоприятни условия за защита на границата, както и за възстановяване на контрола за нерегламентирано прекосяване на границата.. “.

Зад този дървен чиновнически език се крие едно-единствено нещо. Нарича се цензура. Зад цензурата прозира боязън. Страх от това, което демонстрират фрагментите. И боязън от гнева на публичното мнение. Все отново оградата по границата към този момент коства на нас, данъкоплатците 170 млн. лева Не знам като изтъквам тези публични данни в ефир дали не издавам държавна загадка в духа на днешното решение на Министерски съвет. То мощно припомня на режима на откритите листове и вишките по граничните региони във времената на соца.

Бързината, с която е гласувано ме навежда на мисълта, че телефоните ни са подслушвани, щом информацията, че разполагаме с проблематични фрагменти за така наречен „ възпрепятстващо оборудване “ толкоз бързо е стигнала до обичаните ни министри. Но когато като аргументи за възбраната се акцентира угриженост за националната ни сигурност, в реда на нещата е да се запитаме за коя национална сигурност става дума – за ТЯХНАТА или за НАШАТА. Лишаването ни от информация за възможни закани за нея я заплашва в доста по- огромна степен от излъчването на документални фрагменти, които нервират властимащите.

Би Ай Ти е виновна телевизия и ще се съобрази със възбраната. Но никой не може да ни забрани – най-малко за в този момент – да я разясняваме. Така приключи коментарът на Люба Кулезич, която потърси за коментар юрист Михаил Екимджиев от Люксембург.

Специалистът по правата на индивида бе безапелационен: Няма поголямо опасност за националната сигурност от нарушаване на българската конституция и демократичните правила. Хората би трябвало да са наясно дали границата е надеждно предпазена и по какъв начин се харчат тези пари като средства на българския данакоплатец. Те могат да разгласят за обект със стратегическо предопределение и тематиката за КТБ и изявлението на виктор Николав с Ввалери Сиеонов. Това решение би трябвало да бъде обжалвана във Върховен административен съд. Да бъде сезирана и европейската комисия, тъй като това е решение против европейските полезности, безапелационен бе Екимджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР