Огромен скандал отложи дербито на кръга във френската Лига 1

...
Огромен скандал отложи дербито на кръга във френската Лига 1
Коментари Харесай

Кърваво дерби! Разбиха с паве главата на треньор

Огромен скандал отсрочи дербито на кръга във френската Лига 1 сред Марсилия и Лион. Двубоят за първи път от няколко години трябваше да се изиграе с гостуващи почитатели, само че това по този начин и няма да се случи поради тежки произшествия.

Треньорът на Лион Фабио Гросо е потърпевш съществено при офанзива с камъни от почитателите на Марсилия към рейса на гостите.

Един от камъните е счупил стъклото на автобуса, което се е разрушило на части и международният първенец с Италия от 2006 година се е оказал пострадал след удар в лицето. В резултат на офанзивата Гросо е получил трисантиметрова прорезна рана над лявото си око, като се е наложило да му бъдат направени шевове в лазарета на стадиона.

Според информацията, почитателите на Марсилия са хвърлили два камъка в разнообразни елементи на рейса, написа Дир.бг.

Ултрасите са атакували и са извадили отвън строя и три рейса с почитатели на Лион, оповестяват медиите във Франция. Според информацията има много ранени последователи на Лион, като някои от тях са откарани в болница. Автобусите пък не са в положение да върнат ентусиастите в Лион.

Помощник-треньорът на Лион Рафаеле Лонго също е получил пострадвания, поради които и той е имал потребност от здравна помощ.

Заради тези събития беше взето решение дуелът да бъде отсрочен. Новата дата за провеждането му най-вероятно ще стане ясна на следващия ден.

" Състоя се спешна среща, на която трябваше да разберем мнението на всички забъркани страни. От Лион не желаеха да играят. Следващата стъпка е да подадем отчети до способените органи ", изясни основният арбитър Франсоа Летексие.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР