Ограничено е движението на всички превозни средства по моста в

...
Ограничено е движението на всички превозни средства по моста в
Коментари Харесай

Спират движението по моста в Горна Кремена до изграждането на нов

Ограничено е придвижването на всички транспортни средства по моста в Горна Кремена при 7-ми км на път III-103 Мездра - Златна Панега. Причина за това е идно създаване на ново мостово оборудване на мястото на съществуващия зидан камен мост. Това оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Трафикът минава по общинската пътна мрежа в Горна Кремена. Поставени са нужните пътни знаци и сигнализация за въведената краткотрайна организация на придвижване. Пътят Мездра - Горна Кремена - Горна Бешовица - Роман е избран като обходен маршрут в посока Монтана за транспортни средства над 3.5 тона при модернизацията на път I-1 в сектора сред гр. Мездра и с. Лютидол.

На 24 март т. година АПИ разгласи социална поръчка по Закон за обществените поръчки за избор на реализатор на планиране и строителството на ново мостово оборудване, а на 2 май т. година и за строителен контрол. И двете процедури не са завършили. В поръчката за планиране и строителство е определен реализатор - ДЗЗД " КРЕМЕНА БИЛД " и следва сключване на контракт. Стойността му ще бъде 333 хиляди лева без Данък добавена стойност.

Обществената поръчка е на инженеринг - планиране и строителство. Проектантските работи е планувано да се изпълнят за 60 дни в 3 междинни стадия, като срокът стопира да тече в края на всеки промеждутъчен стадий. Прогнозният период за осъществяване на строителството е 60 дни.

За повишение сигурността на пътуващите и на жителите на обитаемоте места, през които минава директният трафик, АПИ работи в непрекъсната съгласуваност и тясно съдействие с Главна дирекция " Национална полиция ". Осигурени са спомагателни патрулиращи полицейски коли, които да управляват скоростта на придвижване в обитаемоте места и разпоредбите за придвижване.

Спирането на придвижването по сектора от път I-1 Мездра - Лютидол и пренасочването на трафика по различни направления, един от които е път III-103, основава неудобства и за водачите, и за жителите на обитаемоте места. Ограничаването на придвижването обаче е належащо за безвредното осъществяване на строителни работи и разширение на трасето от първокласния път, показват от АПИ. И приканват водачите и жителите в района да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават прецизно пътната сигнализация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР