Ограниченията за пренасяне на течности и лаптопи през зоната за

...
Ограниченията за пренасяне на течности и лаптопи през зоната за
Коментари Харесай

Ограниченията за пренасяне на течности и лаптопи на британските летища ще бъдат разхлабени

Ограниченията за преместване на течности и преносими компютри през зоната за сигурност в английските летища ще бъдат разхлабени от юни 2024 година, оповестиха Пи Ей Мидия и ДПА, като се позоваха на английското държавно управление.

Пасажерите в множеството огромни летища във Англия ще могат да придвижват в багажа си течности в контейнери с размер до два литра, като това ще бъде най-голямото разхлабване на рестриктивните мерки от десетилетия. Лимитът сега е 100 мл. Също по този начин на пасажерите към този момент няма да се постанова да носят контейнерите в транспарантни пластмасови торби или да изваждат таблетите и преносимите компютри от ръчния си багаж на пропускателните пунктове. Министерството на превоза сподели, че огромните летища ще би трябвало да вкарат нова технология, която ще разрешава на чиновниците по сигурността да виждат по-детайлни изображения на наличието на багажа на пътуващите. Законодателството за новите правила ще бъде импортирано от транспортното министерство в английския парламент през днешния ден.

Настоящите правила за сигурност в летищата бяха въведени през 2006 година след осуетен терористичен скрит план за взривяване на самолети, излитащи от Лондон към Съединени американски щати, със самоделни течни бомби. Нарушаването на тези правила от страна на пасажерите е една от най-честите аргументи за забавяния при прекосяване през зоната за сигурност в летищата.

" До 2024 година в огромните летища във Англия ще бъдат инсталирани най-новите технологии в региона на сигурността, което ще понижи времето за очакване на опашка, ще усъвършенства обслужването на пасажерите и, най-важното, ще улесни засичането на евентуални закани ", съобщи английският министър на превоза Марк Харпър. " Разбира се, това няма да случи незабавно – цялостното му използване ще отнеме две години. Дотогава пасажерите би трябвало да продължат да следват актуалните правила ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР