Ограничават и опаковките от полистиролЕвропейският съюз забрани ползването на пластмасови

...
Ограничават и опаковките от полистиролЕвропейският съюз забрани ползването на пластмасови
Коментари Харесай

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши

Ограничават и опаковките от полистирол


Европейският съюз забрани използването на пластмасови чаши, чинии, сламки и други пластмасови произведения за еднократна приложимост. Контейнерите за хранителни артикули от полистирол също ще бъдат неразрешени. За това се договориха Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз в сряда в Брюксел.

Въпреки че новите правила са признати кардинално, съответните ограничения за използването им би трябвало да бъдат утвърдени както от евродепутатите, по този начин и от Съвета на Европейски Съюз. Затова се чака възбраната да стартира да работи на процедура след две години.

“Постигнахме политическо съглашение с Екологичен потенциал и Европейска комисия по отношение на пластмасовите артикули за еднократна приложимост! Това е крайъгълен камък в нашите старания за понижаване на пластмасовите боклуци ”, написа австрийският министър на устойчивото развиване и туризма Елизабет Кьостингер, чиято страна сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Целта на възбраната е да се лимитират пластмасовите боклуци в околната среда. Мерките са предопределени да понижат излъчванията на въглероден диоксид с 3,4 милиона тона. Комисията също по този начин оправдава самодейността със отбраната на океаните, защото над 80 на 100 от боклука в тях е пластмаса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР