Ограничаването на гледането на телевизия до два часа на ден

...
Ограничаването на гледането на телевизия до два часа на ден
Коментари Харесай

Ограничаването на гледането на телевизия понижава риска от смърт

Ограничаването на гледането на телевизия до два часа дневно би могло да предотврати или забави неприятното здраве. Това демонстрира ново изследване, представено от Би Би Си.

Рисковете за здравето, свързани с времето пред тв приемника, като рак и сърдечно-съдови болести, са най-ниски, когато дневното време на гледането на телевизия е два часа или по-малко.

Изследването на Университета в Глазгоу е проследило съвсем 500 000 участници на възраст сред 37 и 73 години за интервал от 12 години сред 2006 и 2018 година.

Според изводите резултатите демонстрират, че възрастните би трябвало да сведат до най-малко експозицията.

Ако всички участници ограничиха телевизионното време до два часа дневно, евентуално 5.62% от всички смъртни случаи и 7.97% от гибелта от сърдечно-съдови болести биха могли да бъдат предотвратени или забавени.

В изследването беше включен освен обичайният ефирен екран, гледаше и видео на мобилен телефон.

Д-р Хамиш Фостър от Института за здраве и благоденствие на Университета в Глазгоу управлява проучването.

Той сподели, че най-новото проучване поддържа актуалните доказателства, че гледането на прекалено много телевизия и по-общ живот на затънал метод на живот - може да докара до неприятно здраве.

" Нашето изследване допуска, че ограничението на времето за телевизия може да забави или да предотврати доста нездравословно здраве ", сподели доктор Фостър.

" Все отново следва още доста работа, преди да можем да дадем твърди рекомендации за телевизионно време.

" Необходими са спомагателни проучвания, с цел да се схванат всички тези фактори и да се осведомят бъдещите препоръки и насоки. "

Той добави, че нездравословното хранене и по-ниският социално-икономически статус са свързани както с времето на малкия екран, по този начин и с неприятното здраве.

Изследователите също разгледаха евентуалните изгоди от заменяне на телевизионното време с по-здравословни действия като вървене.

Те откриха хора, които биха се възползвали най-вече от замяната на по-дълги интервали на екрана с повече време за извършения, са тези, които прекарват единствено доста дребни количества от деня си, извършвайки тези по-здравословни действия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР