Ограничаване на движението на по-стари лични автомобили в центъра на

...
Ограничаване на движението на по-стари лични автомобили в центъра на
Коментари Харесай

Забраняват движението на стари коли в центъра на Пловдив?

Ограничаване на придвижването на по-стари персонални коли в центъра на Пловдив  е една от евентуалните ограничения, които Общината може да предприеме в битката с мръсния въздух. Това стана ясно на заключителната пресконференция за създаване на Програма за възстановяване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив и План за деяние към същата за интервала 2018 - 2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Като образец ще посоча, че това към този момент се прави в Столична община и ще се ползва най-много през зимните месеци на годината ", уточни още Стефан Дишовски от екипа на плана. Той добави, че сходно ограничаване може да се инициира и управлява с слагането на екологичен стикер на дадената кола. Стикерът би трябвало да съдържа информация за годината на произвеждане на автомобила, нездравословни излъчвания и т. н. 

Отдумите му стана ясно, че главните аргументи за замърсяване на въздуха са битовото отопление, само че и превозът и индустрията. Решенията пък се крият в подмяната на отоплителни уреди, за което локалната администрация ще прави изследване, само че също и усъвършенстване на транспортната скица, поддържане на инфраструктурата, озеленяване.

" Необходим е и надзор върху индустрията, върху недопускането на изгаряне на боклуци, надзор за недопускане на запрашаване от строителни площадки, стимулиране на различен превоз като велосипедния или електрическите автомобили ", сподели още Дишовски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР