оговорът за придобиване на бойни машини за Силите за специални

...
оговорът за придобиване на бойни машини за Силите за специални
Коментари Харесай

Каракачанов подписа договора за новите бойни машини за Силите за специални операции

оговорът за придобиване на бойни машини за Силите за специфични интервенции беше подписан през днешния ден от министъра на защитата Красимир Каракачанов и изпълнителния шеф на "Самел-90 " Петър Георгиев, оповестиха от.

Договорът е за придобиване на 98 машини от 10 вида с друго предопределение и е на стойност 49 998 000 лв.. Срокът за осъществяване е не по-дълъг от 3 години. Гаранционният интервал е 5 години, в границите на който цялата поддръжка и промяната на консумативите се поема от компанията.

Договорено е и построяването и оборудването на механически център за ремонтни действия, който ще бъде в Пловдив, където са главната част от формированията на Специалните сили. Той ще бъде на 100 % оборудван от компанията с инсталация, техника, уреди и машини и там ще може да се извършват всички леки поправки.

Първите бойни машини би трябвало да дойдат в средата на идната година. С осъществяването на контракта Силите за специфични интервенции на Българската войска ще придобият 10 вида високопроходими, с друга степен на отбрана, бойни и профилирани машини - за обезпечаване на подвижност на персоналния състав при осъществяване на целия набор от задания, както и за противопоставяне на тероризма. Бойните машини са в това число с автоматизирано управляемо въоръжение.

"С подписването на този контракт вършим още една потребна крачка към повишение на качествата на нашите Въоръжени сили. Осигуряваме опция на Специалните сили да получат нова техника, с която, при осъществяване на своите конституционни отговорности, да бъдат доста по-ефикасни и потребни при отбраната на суверенитета и териториалната целокупност на Република България и осъществяването на останалите им задачи ", сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.

"Не единствено покачваме качествата на нашите Специални сили, само че с парите на българския поданик подкрепяме българската стопанска система, тъй че да не изтичат някъде в чужбина, а на България да се гледа като на колониална страна, която е длъжна единствено да купува извън ", сподели още Каракачанов.

Той призна, че първоначално е бил песимистичен доколко българска компания може да направи сходно съществено произведение. "Вече съм оптимист освен за Специалните сили, а и за вероятностите за Специалните сили във флота и за Сухопътните войски. Надявам се този контракт да бъде взаимноизгоден освен за Въоръжените сили на Република България, а и за българската промишленост. Да й даде опция да натрупа самочувствие, че може да извършва задания, каквито досега се смяташе, че могат да бъдат изпълнявани единствено от непознати компании ", сподели още министърът на защитата.

Изпълнителният шеф на "Самел-90 " АД Петър Георгиев сподели, че филмата сега предлага свои артикули в към 30 страни по света.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР