Огнян МинчевОгнян Минчев, фейсбукНай-големият проблем на израелската контраофанзива срещу Хамас

...
Огнян МинчевОгнян Минчев, фейсбукНай-големият проблем на израелската контраофанзива срещу Хамас
Коментари Харесай

За ислямисти, путинисти, комунисти и други фашизоиди човешкият живот няма особена стойност

 Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Най-големият проблем на израелската контраатака против Хамас е огромния брой заложници, които терористичната формация съумя да вземе посредством изненадващото си нахлуване на израелска територия от през вчерашния ден. За ислямисти, путинисти, комунисти и други фашизоиди, вляво и вдясно, човешкият живот няма особена стойност – един от тях (маршал Жуков) беше споделил „ Солдат не жалеть! Бабы еще нарожают! “

За политически режими, построени върху споделена полезност за най-високата стойност на човешкия живот, минимизирането на човешките жертви е главен приоритет. В случая с Израел има и императивни религиозни правила за отношението на обществото към живота на обособения човек, в това число към тялото на мъртвия човек. Преди време те размениха десетки наказани палестинци в израелските затвори за тялото на един погубен израелски боец.

От Хамас знаят това и ще вдигнат летвата на „ пазарлъка “ доста високо. Все още няма дефинитивна оценка за броя на взетите заложници от Хамас. Но тяхното задържане несъмнено ще окаже мощно влияние върху протичането на израелската военна интервенция против терористичната формация в Газа.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР