Огнян МинчевИлон Мъск има заводи Тесла в Китай. По всяка

...
Огнян МинчевИлон Мъск има заводи Тесла в Китай. По всяка
Коментари Харесай

Изказвания на Мъск по международни проблеми го водят към гвардията на полезните идиоти, работещи за Путин

Огнян Минчев

Илон Мъск има фабрики " Тесла " в Китай. По всяка възможност и други негови бизнес действия съдържат " китайска връзка ". Оценките, които Мъск е дал за статута на Тайван още един път акцентират парадокса, на който неколкократно и аз обръщам внимание. Личности, потвърдили своя свръхестествен триумф в бизнеса и трансформирали се в единици най-богати хора на върха на световната икономическа и финансова пирамида, употребяват тези свои бизнес позиции с цел да се изявяват като престижи Пожарна охрана ВСИЧКО. Бил Гейтс, Джеф Безос, Илон Мъск - не, господа, не сте престижи по всичко! На ваше място един човек с неувредена система от полезности би се чувствал неловко да дава оценки на събития и процеси, по които напълно явно няма нито експертиза, нито даже систематични знания.

Илон Мъск - съгласно мен заслужено - се възмути от вакханалията на ляволибералната вълна на " събудените " в Америка и реши да й се опълчи. Той " изтръгна " Twitter от ръцете на политкоректните апаратчици на " събудените " и приключи цензурата върху свободата на словото в ТАЗИ обществена мрежа. Мъск не се поколеба да влезе в спор със свои сътрудници в областта на изкуствения разсъдък и да отстоява нуждата развиването на AI да се сложи под ефикасен обществен надзор. Съвсем предстоящо, в тези свои дейности Мъск се отдалечи от ляволибералната ортодоксия, присъща за редица среди на днешната Демократическа партия в Америка и се приближи до позиции на определенис реди в Републиканската партия. Но консервативният завой на Мъск не му спести заблуди и гафове, коитотой прави под въздействие на друга радикална група в американската политика - воюваща против " събудените ". Това е фракцията на фундаменталисткия изолационизъм (тръмпизъм) - в десния завършек на Републиканците, която има различна идеология, само че сходни на " събудените " способи на антидемократично деяние.
Под въздействие на свръхпопулярнио, само че одиозни фигури в крайния закостенял набор - като журналиста инфлуенсър Тъкър Карлсън - Мъск стартира да прави " способени " изявления по интернационалните проблеми, които са на път да го наредят в армията на " потребните идиоти ", работещи за Путин. Било заради свръхсамочувствие и механично преместване на вътрешно американски проблеми върху отдалечени райони и спорове по света, било заради стопански интерес, било заради елементарна политическа партизанщина.

Кохортата на потребните идиоти се попълня от хора с друга мотивация, само че най-често обединени от пвростичко неведение - незнание във връзка с феномени като Русия, Китай, шовинизъм, комунизъм... Разбирам, че звучи неуместно името на Илон Мъск да стои покрай каквото и да е разбиране за " незнание ", само че с нас, смъртните е по този начин - не можем да бъдем способени по всичко. Дори и Илон Мъск не може... Преди да прави съпоставения сред Хавай и Тайван - апропо изцяло несъответстващо съпоставяне - би било добре да се запознае с историята на двата проблема - на Хавай, и на Тайван.

Хавай е окупиран от Съединени американски щати във войните им против испанското колониално завещание в западното полукълбо и е трансфорат в щат на Америка, макар, че няма обща история или еднаквост със Съединени американски щати. Тайван е част от китайското историческо завещание, която се откъсва след завладяването на Китай от комунистите. Не зная дали Хавай би поискал да се откъсне от Съединени американски щати заради своята история, само че за Тайван съм сигирен, че желае да остане демократична страна, която да запази полезностите, тласнали нейните създатели да се откъснат от комунистически Китай.

* Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР