Огнище на птичи грип е установено в град Дебелец, съобщиха

...
Огнище на птичи грип е установено в град Дебелец, съобщиха
Коментари Харесай

Унищожават 395 000 кокошки заради птичи грип

Огнище на птичи грип е открито в град Дебелец, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните. В животновъдния обект се отглеждат към 395 000 кокошки носачки.  Предстои да бъдат умъртвени по човечен метод заболелите и контактни птици, с цел да се предотврати разпространяването на рисковата болест.
Инспекторите на хранителната организация ще създадат епизоотично изследване и следене на придвижвания на домашни и други птици, яйца, артикули и странични скотски артикули добити от тях, фураж за птици, и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в зоните.
В 3-километрова защитна зона влизат селата от община Велико Търново, а в 10-километровия периметър са близо 20 търновски села както и няколко селища от Габровска област.
Огнище на Ковид-19 е открито във плантация за норки. Животновъдният обект се намира в землището на старозагопското село Маджерито. Открити са 98 случая на болни животни, сочат данните на Световната организация за здраве на животните. Заболелите животни са открити при инспекция на Българската организация по сигурност на храните.
Във фермата се отглеждат 70 000 норки, което основава сериозен риск от разпространяване на вируса както в стопанството, по този начин и в близките обитаеми места, настояват от природозащитната организация " Невидимите животни ". Причината е, че норките могат да предадат вируса и негови разновидности освен на дивите популации, само че и на хората.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР