Огнената стихия продължава да бушува в Гърция, докато пожарникарите продължават

...
Огнената стихия продължава да бушува в Гърция, докато пожарникарите продължават
Коментари Харесай

Огнената стихия продължава да бушува в Гърция

Огнената буря продължава да бушува в Гърция, до момента в който пожарникарите не престават да работят през нощта, с цел да потушат огъня на Корфу, Родос, Егио, Каристос и Илики. Евакуиран е и остров Евия, заяви " Катимерини ".

Противопожарната работа заяви за 64 нови горски пожара, като общият им брой доближи 82.

На Родос " фронтът се реалокира на изток, към Малона и Масари, без обаче към този момент да заплашва обитаемоте места ", сподели заместник-началникът на пожарната Янис Артопиос, който е и неин представител.

Стотици пожарникари и доброволци са на първа линия и останаха там през цялата нощ. Гражданската отбрана разгласи изключително състояние в Южен Родос.

Пожарът в северно Корфу с голям брой огнища сега се гаси от пожарната. Горят гори и пасища, като огънят се движи в югоизточна посока.

Общо 17 жилищни региона са евакуирани на острова, като жителите получават сигнали посредством номера за незабавни случаи 112.

Беше извършена интервенция за избавяне на хора от плажа на Нисаки в Корфу, в която участваха шест плаващи кораба на бреговата защита, седем частни кораба с дребен потенциал, два частни кораба с огромен потенциал и един влекач, съгласно бреговата защита.

Общо 59 души бяха избавени от плаващ транспортен съд и два шлепа, пътуващи към пристанището на Корфу.

Посолството ни в Атина с значима информация към българите за пожарите в Гърция

Спасените ще бъдат настанени в стаи на пристанищната организация на Корфу, които са под егидата на секретариата на Гражданска отбрана. Приблизително 100 пожарникари с 35 коли се борят с пламъците, с цел да лимитират пожара, избухнал в местността Дервенакия на Егиалия.

Още два противопожарни самолета и два хеликоптера се пробват да потушат огъня от рано сутринта.

Силите на пожарната са работили през цялата нощ наоколо до обитаеми места, с цел да спрат пламъците да доближат до домовете.

Работата на пожарните е подкрепена от автоцистерни и общинска техника.

В Евия бушуват три разнообразни огнища. В региона не престават да работят сухопътни сили и общинска техника. Помогнаха и въздушните средства през светлата част на денонощието на през вчерашния ден. Издадена е заповед за евакуация на 5 обитаеми места.

В Йилики, намираща се в региона Беотия, към момента гори ниска растителност в непристъпен терен, движейки се на юг.

Изключително висок риск от пожари има в 5 региона на Гърция, по-специално в Атика, Централна Гърция, Южно Егейско море, Западна Гърция и Пелопонисос.

Леко намаление на горещините се чака през днешния ден, като в някои региони температурата ще се намали с най-много 5 градуса. Въпреки това се чака новата гореща вълна да стартира във вторник, която ще продължи до четвъртък, заяви " Та Неа ".

В континенталните региони се чакат температури от 38 до 40 градуса, а тук-там в Централна Гърция и Пелопонес от 41 до 42 градуса. На Йонийските острови, Додеканезите и Южен Крит живакът в термометрите ще доближи от 37 до 39 градуса, а на останалите острови от 35 до 36 градуса.

Очаква се горещата вълна да докара до повишение на температурите с 42 до 44 градуса на континента, 39 до 41 на Йонийските острови, 38 до 40 в Додеканезите и Южен Крит и 36 до 38 градуса по Целзий в останалата част на островната страна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР