Огнеборци от Монтана са реагирали за множество сигнали за пожари

...
Огнеборци от Монтана са реагирали за множество сигнали за пожари
Коментари Харесай

Огнеборци на крак! Пожарникари от Монтанско са реагирали на множество сигнали през изминалия ден

Огнеборци от Монтана са реагирали за голям брой сигнали за пожари през миналия ден, оповестиха от полицията в регионалния град.
Малко след 13 часа екип на пожарната от Вълчедръм е гасил къща в село Златия. Сигналът е подаден от притежателя на парцела, който е локален гражданин. Огънят е унищожил 70 кв. м. от покрива и домашно имущество. Опушени са 100 кв.м. стени и е унищожена черна и бяла техника. Пожарникарите са съумели да спасят постройката. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединяване.
Около 16 часа са гасили скара на балкон на ул. "Георги Кирилов " в Лом. Жилището е благосъстоятелност на локална жителка. Огънят е унищожил 1 брой мебел и скарата, от която е тръгнал огънят. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединяване.
В 19 часа два екипа на пожарната в Монтана са се отзовали на сигнал в ж.к. "Плиска ". Там са се били запалили тавански пространства, благосъстоятелност на локална жителка. При пожара са унищожени 15 бр. домашно имущество, техника - 1бр., опушени са 100 кв.м. стени и са избавени други 8 тавански стаи. Предполагаемата причина за произшествието е техническа нередовност в комин.
Малко след 20 часа екип на бранш "Специализирани оперативни действия " са посетили сигнал за надвиснала рискова ламарина над сладкарница на бул. "3-ти март " в Монтана. На мястото е сложена ограничаваща лента.
Вчера огнеборците са се борили и с пожари в сухи треви и шубраци. Във вилната зона на Берковица са горели 20 дка, в монтанските квартали „ Кошарник “ и „ Младост 2” – 4 дка и в село Септемврийци – 10 дка.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР