Оглушителното мълчание на Борислав Сарафов след два поредни дни на

...
Оглушителното мълчание на Борислав Сарафов след два поредни дни на
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд подкани Сарафов да викне Пеевски на разпит

Оглушителното безмълвие на Борислав Сарафов след два следващи дни на рецензии против него от страна на Делян Пеевски предизвика проницателен ход на Антикорупционния фонд (АКФ).

Организацията, която стои зад някои от най-сериозните следствия за схемите на търговия с въздействие в правосъдната власт, " сезира " Сарафов да разпита Пеевски.

Същият зов е насочен и до ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и до краткотрайния началник на КПКОНПИ Антон Славчев.

Депутатът от Движение за права и свободи насочи закани както против президента, по този начин и против, като им подсети, че има висящи следствия, свързани с тях.

" Точното изявление на господин Пеевски, повторено няколко пъти, е: “тъмна институция, цялостна с кеш на база на разграбването на страната ”, като в него той загатва две имена - Копринков и Сотир Ушев ", показват от АКФ.

" В една правова страна всичко това, изречено от народен представител и водач на парламентарна група, е задоволително съображение за предприемане на дейности по подготвеност за изясняване на тези изказвания, които да стартират с неговия разпит ", припомнят още от организацията.

Те приканват и самия Пеевски да извърши вмененото от Наказателно-процесуален кодекс обвързване да уведомява управляващите при данни за закононарушения, в случай че разполага с такива - а не прави " голи медийни заявления ".

" Смятаме за значимо да се откри дали в тази ситуация става дума за опасност посредством медиите или притежавани данни за действителни престъпления ", споделят от АКФ.

" Подобни едностранни политически изказвания в некритична медийна среда и без следващи институционални дейности са извънредно нездравословни за демокрацията, без значение от това какви полезности се декларират преди и след тях. По сходен метод българското общество в никакъв случай не разбра какво тъкмо беше свършено по институционалните инспекции на самия господин Пеевски, с което улесниха завръщането му в политиката от първи ред на българския парламент, макар санкционирането му за корупция от Съединени американски щати и Англия ", написа още в декларацията, подписана от шефа на АКФ Бойко Станкушев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР