Огледалата са чупливи предмети и се случва често да бъдат

...
Огледалата са чупливи предмети и се случва често да бъдат
Коментари Харесай

Поверие за счупеното огледало - откъде идва

Огледалата са чупливи предмети и се случва постоянно да бъдат унищожени посредством строшаване. В такава преживелица постоянно се влага тайнствен смисъл. Поредици поверия изясняват какви беди носи счупеното огледало и по какъв начин да се предотврати нещастието, което следва. Ето от кое място идват тези остарели поверия и какво тъкмо вещаят.

Произход на поверията за нещастието на счупеното огледало

От антични времена огледалото е тайнствен и вълшебен предмет. Ползван е при гадаене, вълшебства, проклятия и други мистични ритуали. Тъй като то отразява облика на индивида, който се оглежда, се е считало, че в него живее огледален двойник на притежателя. Огледалото е одобрявано и като загадъчен път към други измерения.

Счупването на огледалото се счита за знак за поредност от несгоди, защото този знак освобождава негативната сила, събирана в него. Когато се наруши повърхността му, целият негатив от вътрешността излиза на открито и престоят несгоди. Например като това, че счупеното огледало ще донесе 7 години злощастие.

Поверия за счупеното огледало

 Поверие за счупеното огледало - от кое място идва

Тъй като вярата в нещастията от строшаване на огледало е огромен, има редица предизвестия по какъв начин да се избегнат или минимизират бедите. Като начало не трябва незабавно да се махат счупените части не поради заплахата от порязване, а с цел да не се огледа индивидът в тези части и да поеме излизащата негативна сила от тях.

Друго вярване гласи, че оглеждането в счупено огледало води до по-бързо остаряване и загуба на здравето. Финансови загуби, проблеми в работата и с близките са други отрицателни последствия от оглеждане в счупено парче от огледало.

През пукнатините в огледалото се счита, че може да преминат неприятни духове от други светове, а силата на индивида може да се раздвои и той да стане уязвим на психически офанзиви.

Жена, която не е омъжена, 7 години няма да си откри брачен партньор, в случай че счупи огледалото си.

Противодействие на счупеното огледало

 Поверие за счупеното огледало - от кое място идва

Добрата вест е, че в случай че огледалото се счупи, има способи да се предотврати злото за вярващите в поверието. Може да се каже молитва и да се поръсят частите със светена вода, да се каже молитва за здраве и да се възпламени свещ със същата цел.

Счупеното по нехайство огледало не е мотив за търсене на скрито значение, а загуба на персонален предмет.

Вижте още:

- Гадаене с огледало;

- Ритуал за шанс с огледало;

- Суеверия за огледалото;

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР