огато има слабо и несправящо се правителство, всеки, който поиска

...
огато има слабо и несправящо се правителство, всеки, който поиска
Коментари Харесай

Панчугов: Правителството се е фокусирало върху задачата да оцелее, антикризисният пакет е пълен гаф

огато има едва и несправящо се държавно управление, всеки, който изиска нещо, на него ще му бъде обещано. Според политолога неналичието на общоприет проект подкопава основите на това ръководство.

" Единственото, което има значение, е сигналът, който оставя в българското общество това държавно управление. Сигнал за това, че идвайки със поръчката за тежки, дълбоки промени, единственото, което съумява да създаде, е скандал след скандал. И това стартира да господства над всичко друго, което се чува ", установи Панчугов. За него държавното управление наподобява извънредно несигурно, липсва явен дневен ред и няма единство в обществото, а българите подхождат с съмнение към всичко, което кабинетът предлага.

Политологът означи, че се работи на парче – държавното управление взема решение рецесия след рецесия, по-голямата част от които си основава единствено, вместо да се концентрира върху дълбоките промени.

" Обществото не мисли за изборите като за механизъм, през който да взема решение своите проблеми, да санкционира тези, които не се оправят. Голямото отчаяние, което виждаме, се дължи не толкоз на съответната политика на това държавно управление, макар че те се стараят същински да подкопават доверието в себе си, колкото на това, че получаваме същото за следващ път след поръчката за фундаментална смяна ", означи Панчугов. По думите му държавното управление се пробва да остане на власт и трансформира ръководството в самоцел, а поддръжката за него ще се свива.

" Големият въпрос е дали държавното управление ще успее да създаде някакъв проект за ръководство, дали ще успее да отговори на въпроса какво държи тези партии дружно и каква е крайната цел на това ръководство ", акцентира политологът. Той посочи, че българите са разочаровани, тъй като към този момент 6 месеца виждат повече от същото.

" Изглежда те се занимават единствено със себе си и това е най-отблъскващото за българските жители. Антикризисната мярка е цялостен гаф, цялостен фалш. Заблуда на съперника, цялостна илюзия на популацията ", безапелационен е Панчугов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР