Огънят е обхванал предимно борови насаждения край вилна зонаГолям пожар

...
Огънят е обхванал предимно борови насаждения край вилна зонаГолям пожар
Коментари Харесай

Голям пожар пламна край Подбалканския път, в близост до бензиностанция

Огънят е обхванал най-вече борови насаждения край вилна зона

Голям пожар пламна край вилното населено място "Старите лозя "в Казанлък във вторник. Огънят се разгорялкрай пътя София - Бургас, на към 150 метра от бензиностанция. Движението в правата от Подбалканския път при разклона за Черганово беше спряно и двете направления поради задимяването. Всички водачи изчакват на място. Трафикът се контролира от „ Пътна полиция “, като се употребява обходен маршрут Ягода - Ръжена - Кънчево - Розово - Казанлък и назад.

В региона има и автокъщи, чиито чиновници изкарват колите си от там.

Има изгорели вили. Изпепелени са над 60 декара борова гора. По информация на NOVA пламъците са тръгнали от тревиста околност край военния полигон,разположен на няколко километра от Подбалканския път.

Към момента няма данни за потърпевши хора. Тепърва ще се открива какъв брой са засегнатите парцели.

Според Станимир Тончев, началник на пожарната в Казанлък, заплаха за бензиностанциите към този момент няма, нито за автокъщите наоколо. "Автомобили и хора няма потърпевши, има изоставени постройки, обхванати от пожара. 55 дка борова гора е изгоряла. Причините за пожара ще бъдат изяснени след неговото погасяване ", изясни той.

Стана ясно, че притежател на къща самичък е изрязал дърветата, с цел да не подпалят дома му. На 5-10 метра от бензиностанцията е бил спрял огънят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР