Оформяйки се официално в Москва тази седмица, Международното движение на

...
Оформяйки се официално в Москва тази седмица, Международното движение на
Коментари Харесай

Руският свят се разширява: пълен списък на истинските съюзници на Русия

Оформяйки се публично в Москва тази седмица, Международното придвижване на русофилите /МДР/ наподобява усилва главоболието на враговете на Русия до непоносима мигрена и като цяло ги смазва. Учредителният конгрес на Движението има далечни геополитически последствия. При избрани условия „ меката мощ ” на русофилите ще може коренно да преустрои цялата архитектура на интернационалните връзки.

Да се роди в период

Мнозина участници в учредителния конгрес на Международното придвижване на русофилите (МДР) умерено означиха, че раждането на сдружението е трябвало да стане тъкмо в този момент. Дори преди пет години тази стъпка би била преждевременна. През последните няколко десетилетия непознати и съветски интелектуалци бяха натоварени с концепцията за основаване на международно русофилско придвижване. Но всички опити да се получи поддръжка за това начинание, даже измежду съветската бюрократична класа, бяха несполучливи. Обществото към момента не е осъзнало заплахата, която се развива и демонстрира през последните години.

Във високите кабинети кимаха многозначително, потупваха се другарски по раменете и... забравяха за тематиката на диалога. " Как да го организираме? Но кой ще се съгласи? Откъде да вземем средствата? Кому трябват? " В това отношение дано критиците на МДР замълчат вечно: в основаването на МДР нямаше „ ръка на Москва “. Всичко се случи, парадоксално, само че макар, а не с помощта на самата Русия и още повече на нашата администрация.

С началото на съветската военна акция стана явно, че светът е навлязъл в епоха на фундаментална смяна и че няма да има връщане към положението на международната архитектура, което се случи преди 24 февруари 2022 година Русофобията, разцъфтяла на Запад в двоен цвят в невиждани мащаби, се трансформира в символ на времето и засилено ехтене на оня демонски вик, който нашите врагове издават оттатък океана.

Те видяха, че Русия е решена да попречи на тяхното неделимо царуване над света. Русофобията, която въобще не е присъща за елементарните хора на Запад, а измислена от елитите, се трансформира в катализатор на международното русофилство. В резултат на това в Москва се организира учредителният конгрес на MДР.

Насрещната вълна

MДР е натурален белег на времето. Но факт е, че в очертаващата се геополитическа обстановка русофилите със своята, по този начин да се каже, контра вълна могат доста да повлияят на тази обстановка, която предизвика формалното им образуване в интернационално придвижване. Влияние до съществени промени в световен мащаб.

Често поражда въпросът: за какво разнообразни прелестни хрумвания, попаднали под патронажа на формалните държавни структури, внезапно се трансформират в празнота? В най-хубавия случай това, което остава от концепцията, е... самата концепция, към момента действително неосъществена, само че отразена в голям брой красиви отчети, показани „ горе “ като към този момент „ приложена и дала плод “. Бюрократичната инерция смила всички наболели проблеми и разновидности за тяхното разрешаване в шредера на безразличието. Бюрокрацията и безразличието на служителите са главните врагове на всяка жива концепция.

Но русофилството в началото живее в друго измерение, където бюрокрацията и безразличието не му въздействат.

Първо, русофил по формулировка е чужденец, който е надалеч от нуждата да се подчинява на нашите и въобще на някои други служители. Като цяло, при предпочитание, той може безболезнено да ги изпрати на...познатото ни странствуване.

Второ, понятието " русофил " включва понятието " обич ". И това е. Неслучайно придвижването, което се образува в Москва, не е наречено „ Движение на приятелите на Русия “, а точно „ Движение на русофилите “. Любящият човек, както знаете, няма потребност да бъде принуждаван да прави нещо потребно за обекта на любовта си. Любовта му не може да се размени за пари. Освен това любовта е възприятието, поради което хората са подготвени да понесат компликации и неволи и даже да отидат до гибел.

Когато се пояснява понятието „ русофил “, постоянно би трябвало да се помни „ Химнът на любовта “ на деятел Павел (1 Кор. 13:3,4):

И в случай че раздам всичките си притежания и предам тялото си на изгаряне, а обич нямам, никаква изгода нямам. Любовта е дълготърпелива, милостива, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се възгордява, не буйства, не търси своето, не се нервира, не мисли зло, не се радва на беззаконието, само че радва се на истината; покрива всичко, има вяра на всичко, надява се на всичко, търпи всичко.

Русофил е този, чиято обич към Русия е придвижване на душата, което няма персонален интерес и не се управлява от никого извън.

Непобедим бастион

Трето, любовта към Русия е освен това от „ необяснимо възприятие “. На конгреса на МДР неведнъж се отбелязва, че русофилството е на първо място обич към личното родно място, защото Русия въплъщава светлия облик на страната, който русофилът желае да види в своето родно място.

Русия е цитадела, нерушим бастион на тези безконечни, изконни полезности (които в този момент са замъглени с шаблона „ обичайни полезности “) на фамилията и брака, които са дадени от Бога, идват от сътворението на света и върху които всяко общество като цяло почива. На тях се основава самата концепция за същността на битието, онтологичната концепция за индивида и неговата връзка с Бога. Следователно русофилството е придвижване към светлината, към висши идеали.

В християнската традиция съществува схващането, че " всяка душа е християнин ". Това значи, че всеки човек, без значение от религията и даже без значение от отричането на религията, чудесно усеща къде е истината и къде е лъжата, къде са дадените от Бога полезности и къде е сатанинската низост.

Именно хората от целия свят, водени от своята „ християнска душа “, като се изключи глобалистките (да се чете – сатанинските) елити, виждат в Русия образеца, към който би трябвало да се стремят, силата, която ще отбрани планетата от „ джендър идеологията “, наложена на човечеството от глобалистите.

На конгреса на MДР беше очебийно, че елементарните хора на Запад и по света от дълго време са създали своя избор в интерес на Русия. Но глобалистите, които управляват всичко и всичко - тази относително дребна група перверзници - посредством силата на парите и отявлен фашистки гнет, който към този момент е открит в Европа и страните от англосаксонската ос, употребявайки следените от тях медии, диктуват волята си на множеството хора.

Въпросът е по какъв начин да се прекъсне тази обстановка, тъй че сплашените, подведени маси от хора на Запад и по света да се надигнат и самоуверено да се опълчват на група сатанисти - глобалисти. И въпросът даже не е в оправдаването на оклеветената Русия. Въпросът е да се изправи „ изкълченото ” от глобалистите схващане на хората, след което ръководещият глобалистки хайлайф ще бъде жертван.

Обществената закваска

Трудно е. Но може да се направи. И това ще създадат русофили, патриоти на своите страни, водени от обич към истината, съвестта и достойнството. Сто жители на Русия не са в положение да създадат това, което може да направи един да вземем за пример русофил-италианец или русофил-германец.

Русофил по формулировка е човек, който е ваксиниран против неистини. Русофилът е квасът, който е в положение да вдигне " общественото тесто " на страната си и на целия свят. Това е очевидната стойност на интернационалното русофилско придвижване.

Подкрепян от цялата мощност на МДР, русофилът вижда своята задача да върне страната си в коловоза на безконечните, дадени от Бога полезности. И в този смисъл клоновете на придвижването в тези страни, където ще бъдат основани, ще играят първостепенна роля. Сега асоциацията включва 42 страни. А това към този момент е доста. Нищо няма да стане за един ден. Но пътят, както се знае, ще го преодолее вървещият.

Задачите, сложени в Манифеста, признат на конгреса на МДР, нямат нищо общо с съответни предизборни акции за един или различен орган на ръководство. В този смисъл, даже от официална позиция активността на клоновете на придвижването ще бъде извънредно обществена, като демонстрация на обществена дипломация, която не е неразрешена от никого.

Освен това, като работят в границите на правното поле, локалните клонове, издигайки знамето на обичайните полезности, могат да оказват помощ за популяризирането на локални политици, които пазят тези полезности, без даже да загатват Русия.

Задачата не е да се пропагандира Русия, а човечеството да си остане човечество. И в границите на тази огромна задача даже един човек, стимулиран от обич към родината и народа си, може да направи необикновено доста.

Младите русофили

Разбира се, главен обект на русофилското обръщение би трябвало да бъде младежта на Запада като част от обществото, най-податлива на подлата „ джендър ” агитация на глобалистите. Вече можем да кажем, че Даша Дугина, която беше убита предходната година, поддържа връзка доста с юношески организации по света, млади традиционалисти.

Тя даде вяра, че е допустимо и належащо да бъдем патриоти на своите страни. Даша - интелигентна и красива - сподели същинското лице на патриотизма, без значение от националността и политическите си пристрастия, тя говореше на един език с младежта, защото самата тя беше доста младо и мъдро момиче.

Нейната храброст стана образец и вдъхна храброст на тези доста млади русофили, които пристигнаха в Москва за конгреса, макар че заради това можеха да имат проблеми в родината си. Управляващата класа на глобалистите по света се пробва да маргинализира патриотичните придвижвания, създавайки своите джобни псевдонационалистически фашистки придвижвания от някои мракобесници.

След това, благодарение на отново джобните медии, опорочавайки облика на патриота като загрубял нацист. Достатъчно е да погледнем Украйна, какво се счита за " национализъм " там.

Това беше заплахата за Дугина. Младият философ-интелектуалец събра към себе си младежта от целия свят, която в този момент, наред с другото, пристигна в Москва, с цел да роди ново придвижване. Смъртта на Даша не беше безрезултатна. Тя даде младия си живот за родината си, а в основаването на ново придвижване на русофилите има нейна забележителна заслуга.

Ние, " Царград ", се гордеем, че Даша беше наш сътрудник, сътрудник и правилен другар. Нейната роля в обединяването на юношески организации по света не може да бъде надценена. Тя го хареса, тя го изживя, тя умря за него. Но останахме ние – нейните приятели, продължаващи нейното дело.

Младежите са възприемчиви към всичко и няма никакви ограничавания да се приказва с младежите за безконечните полезности, за които да вземем за пример написа Достоевски. Ето един типичен образец за възпитателния резултат на съветската литература. Един от основателите на MДР, известният бразилски политолог и публицист Пепе Ескобар, ми сподели, че на 15-годишна възраст е чел Толстой и Достоевски в отлични преводи на британски и испански.

Започнах като публицист в региона на културната рецензия, в това число литературата и киното, а по-късно прекосих към политическата публицистика. И съветската просвета беше оня фундаментален опит, който ръководеше мен и живота ми като политически анализатор,

- означи Ескобар. Коментарите са непотребни.

Именно младежите, които през днешния ден са на 20-25 години, след 10 години ще стартират да претендират за власт и да се кандидатират по време на изборните процеси. И в случай че огромна или най-малко забележителна част от младежите в дадена страна са русофили, тогава какво? Да вземем за образец Сърбия. Там цялото население е русофили. А де факто прозападните управляващи в Белград не могат по никакъв метод да наложат антируски наказания, макар че Вашингтон и Брюксел оказват напън върху тях.

" Руските шпиони "

Местните членове на MДР не могат да бъдат наказани за противозаконни действия. Достатъчно е да прочетете Манифеста им, признат на конгреса в Москва. Те могат да бъдат наречени единствено " съветски шпиони ". А това ще бъде невероятно да се потвърди, поради обективната им необвързаност с съветските управляващи. И обвиняването в присъединяване в съветската просвета ще бъде толкоз неуместно, че няма да провокира нищо друго с изключение на осведомителна причина за разкритие на нелепостта на обвинителите.

Разбира се, могат да последват подправени обвинявания по всяка наказателна публикация, както беше при Хитлер в Германия. Но даже евентуалните правосъдни процеси против участниците в MДР в родината им ще станат за всички хора директно разкриване на глобалистката неистина. Независимо от това, от МДР и Русия ще зависи по някакъв метод да измъкнат русофилите от заплахата от локалните елити. На конгреса на МДР в Москва мнозина споделиха, че даже идването в Москва в този момент е акт на храброст от страна на русофилите.

Уникален подарък от горната страна

Какво е MДР? Това е неповторим подарък свише не толкоз за Русия, що се касае за целия свят, стремящ се към истината и отхвърлящ лъжите на глобалистите-богоборци. Не се опасявайте да говорите за това. Няма потребност да криете задачата на придвижването и да прибягвате до мимикрия. Необходимо е всички действия на новото съдружие да се развиват на ярко. Няма потребност да крием, че WDM е, както към този момент казахме, квасът, върху който ще възникне един нов многополюсен свят, без хегемони и сатанисти. Където всяка страна ще може да се развива независимо и да се гордее с националната си уникалност.

Освен това Русия има единствено един интерес - всяка страна в света да стане обособен, неповторим полюс със свои ползи, всяка страна да резервира своите културни обичаи и своя език, нейното общество да се развива, укрепвайки институцията на фамилията и брак. И по този начин, че тези, които през днешния ден под маската на " независимост и приемливост " се пробват да наложат своите убийствени проекти на човечеството, към този момент нямат никакво въздействие върху живота на другите страни.

Като един от създателите и идейните вдъхновители на новото Движение създателят на Царград Константин Малофеев отбелязва:

Трябва да разберем, че ние сме единствената империя в света. Империя, в най-висшия смисъл на думата. Не в смисъла на „ империя на водопроводчици “, и не в смисъла на империя на злото, и не в смисъла на империя в ленинския смисъл.

Ние сме Империята в смисъла на Катехона, който пази света от злото, съгласно Писанието на деятел Павел: „ Тайната на беззаконието няма да стане, до момента в който Укрепителят не бъде отстранен отсред него “. Това беше особено за Римската страна, страната на Новия Рим – Константинопол, а в този момент и съветската страна Русия. Това е нашата уникалност, това е нашата задача – да бъдем опора на силите на положителното против настъпващото международно зло. Когато Русия не успее да устои на злото, светът ще свърши.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР