Официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

...
Официалното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата 2019
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО откриването на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“

Официалното разкриване на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 стартира в 19.00 часа със спектакъла „ Ние всички сме цветове “.



Основа на програмата е зашеметяваща 30-метрова кула, осигуряваща видимост от 360 градуса. Сцената е с 5 равнища и тежи 200 тона дружно с участниците. Тя е разширена с два подиума с дължина 100 метра, които са високи 3 метра и необятни 4 метра. 360 градусови екрани ще бъдат ситуирани на сцената и допълнени от мултимедийни детайли по подиумите. На 30-метровата сцена ще се качат 1500 реализатори от целия свят – музиканти, артисти. До нея ще се стига през 23 контролно-пропускателни пункта.

Грандиозният театър ще бъде открит от Теодосий Спасов, който ще извърши авторско произведение, основано особено за случая.

На сцената ще бъдат и националната певица Валя Балканска, гайдарят Петър Янев, фолклорният отбор „ Тракия “, хористи от всички пловдивски хорове, възпитаници от спортното учебно заведение „ Васил Левски “ и Национална гимназия за театрални и образни изкуства, както и над 200 кукери от района. Празникът ще приключи със светлинно шоу. Очаква се над 30 000 души от страната и чужбина да гледат онлайн откриващото събитие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР