Официалното обявяване на електромобила Volkswagen ID.7 се състоя още през

...
Официалното обявяване на електромобила Volkswagen ID.7 се състоя още през
Коментари Харесай

Volkswagen започна сглобяването на флагманския електрически седан ID.7

Официалното оповестяване на електрическия автомобил Volkswagen ID.7 се състоя още през април, само че той ще бъде пуснат в продажба в Европа и Китай едвам през есента на тази година, а в Съединени американски щати ще се появи чак през идната година. На страницата си в обществената мрежа в LinkedIn немският авто колос тази седмица разгласява изказване за началото на сглобяването на електрически автомобили от този модел в цех в Германия.

ID.7 ще е най-големият представител на платформата MEB в гамата на компанията, в случай че не броим по-високия ID.Buzz и вторият модел, основан на нея, който ще се продава в международен мащаб с изключение на ID.4. Новият модел ще бъде и шестият електрически автомобил в гамата на Volkswagen. По време на оповестяването беше обявено, че ID.7 ще бъде моделът с най-дълъг пробег и енергийна успеваемост на платформата MEB. Версията ID.7 Pro ще бъде оборудвана с батерия с потенциал 77 kWh, която ще обезпечава до 611 километра пробег с едно презареждане. По-късно ще се предлага и версията ID.7 Pro S с 86 kWh батерия и подобен пробег от 696 километра.

Специалистите на Volkswagen са обърнали особено внимание на аеродинамиката на ID.7. Електромобилът е получил освен обтекаем контур и покрита долна част на каросерията, само че и въздухозаборници в бронята, насочващи оптимално въздушните потоци. Интегриран спойлер на капака на багажника, особено завършени спирачни дискове и дифузьор в долната част на задната ризница допълват листата с детайли, които въздействат върху аеродинамиката на автомобила. Volkwagen похарчи към 1 милиард евро за преустройството на завода си в Емден за произвеждане на електрически автомобили и тази седмица разгласи, че първият ID.7 е слязъл от поточната линия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР