Официално стартира вторият тур на местните избори в столицата, след

...
Официално стартира вторият тур на местните избори в столицата, след
Коментари Харесай

Секциите отвориха врати, изборният ден в столицата започна - избираме кмет между Григорова и Терзиев

Официално започва вторият тур на локалните избори в столицата, след който ще стане ясно кой ще бъде новият градоначалник, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Секциите в столичното 127-о приблизително учебно заведение „ Иван Денкоглу “ отвориха порти в 7:00 сутринта в очакване на гласоподавателите. Членовете на СИК-овете в учебното заведение започнаха да се събират още в 6:30 сутринта и отвориха секцията тъкмо в 7:00 часа. Още в ранните часове на днешния ден пред урните пристигнаха и първите гласоподаватели, които избраха да гласоподават с машина.

На място има полицейски чиновници, които ще наблюдават за спокойното протичане на изборния ден.

На втория тур ще се гласоподава в 7250 секции, в 5900 секции ще се гласоподава с машини. Това реши Върховният административен съд, който анулира решението на ЦИК от първия тур да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.

На балотажа право на глас имат 6 380 052 гласоподаватели. На 5 ноември могат да гласоподават и са включени в изборните описи тези гласоподаватели, които сред първия и втория тур са придобили изборни права, в това число навършващите 18 година към изборния ден. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР