Министерският съвет реши да предложи на Президента на Република България

...
Министерският съвет реши да предложи на Президента на Република България
Коментари Харесай

Правителството предложи Иван Николов за награждаване с орден „Стара планина“ I степен

Министерският съвет реши да предложи на Президента на Република България да издаде декрет за награждаване на господин Иван Николов с медал „ Стара планина “ без лента, първа степен, за извънредно огромни заслуги към Република България, свързани с поредното и непоколебимо отстояване на правата, националната еднаквост и достолепието на българите в Република Сърбия.

Иван Николов е дълготраен деен представител на българското национално малцинство в Република Сърбия. Има водеща роля в основаването през 1990 година на Демократичния съюз на българите в Югославия, като е бил негов секретар и представител. От 1997 година е основател и ръководител на Културно информативен център на българското национално малцинство - „ Босилеград “. Иван Николов е утвърден публичен, културен и политически активист, който работи безрезервно за решаването на проблемите на българите и има основни заслуги за запазването на българския дух и знаците българщината в региона на Босилеград.

Награждаването му е израз на дълбока благодарност за дългогодишния му труд, както и удостоверение за поредната ангажираност на Република България и нейните институции към българското национално малцинство в Република Сърбия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР