Официално становище от Стефан, Боян и Цветомир Найденови във връзка

...
Официално становище от Стефан, Боян и Цветомир Найденови във връзка
Коментари Харесай

Официално становище от Стефан, Боян и Цветомир Найденови

 Официално мнение от Стефан, Боян и Цветомир Найденови по отношение на оповестения на 15-ти юни уголемен лист на Министерство на финансите на Република България на физическите лица, които попадат и евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC:

" На 15-ти юни 2021 година Министерството на финансите на Република България разшири листата на физически лица, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите по закона " Магнитски “ - " съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица по писмен знак " а “, включени все още и за последните 5 години ".

Финалът на тази дефиниция е основен - описът има ретроспективен темперамент, обхващащ интервал от 5 години обратно и евентуално (можем единствено да гадаем) затова включва нашите имена.

Държим да подчертаем, че ние сме прекратили всевъзможни връзки със засегнатите от закона “Магнитски " лица. От март 2020 година не сме съдружници, акционери, шефове и членове на управителни органи. Нещо повече, ние инициирахме доста преди ограниченията по закона " Магнитски “ дейности за уличаването на в корупционни и пристъпни действия с риск за нашата сигурност и бизнес.

На фона на нашето незаслужено попадане в този лист още по-впечатляваща е неналичието на редица имена - настоящи съдружници на глобените лица все още или в интервал доста по-близък до сегашното от нашето съдружничество.

Във връзка с това неотложно предприехме всички разрешени от закона ограничения в своя отбрана и входирахме документи до държавните институции, както следва:

до Министерство на финансите: Вх. № 94-00-224 от 15.06.2021;

до Национална организация за приходите: Вх. № 94-Б-160 от 15.06.2021;

до Държавна организация " Национална сигурност: Вх. № РД-1711 от 15.06.2021;

до Министерски съвет Вх. № 1278/21 от 16.06.2021

Включването ни в този лист е обезпокоителен сигнал за върховенството на закона в страната и дава доста рискова противоположна връзка към надигащото се гражданско общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и дейностите против корупцията и беззаконието, могат да се извърнат във щета на хората, които са подхванали тези дейности.

Борбата ни не е единствено за изчистване на нашите имена и известност - това са дейности за отстояването на правилата на гражданското общество в България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР