Официално разрешиха доставката на храна до дома и офиса. Жителите

...
Официално разрешиха доставката на храна до дома и офиса. Жителите
Коментари Харесай

Официално разрешиха доставката на храна до дома и офиса

Официално позволиха доставката на храна до дома и офиса. Жителите на Враца и Мездра могат да поръчат храна на https://www.foodbox.bg/ .
Областният действен щаб за битка с грип и ОРЗ и Съветът за здравно обезпечаване към него, настоящи на територията на област Враца, в осъществяване на Заповед РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето приема и разгласява за сведение и осъществяване противоепидемични ограничения.
Преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях. На заведения за хранене и заведения за бързо обслужване се позволяват доставки на адрес при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Всички търговски обекти, неупоменати нагоре не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.
Кметовете на общини основават оперативни екипи, включващи представители на общинската администрация, РЗИ и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи за връчване Заповед РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето на притежателите на търговски обекти в период до 19.00 ч. на 14.03.2020 година и упражняват надзор по нейното осъществяване.
Преустановяват се визитите на децата в детските ясли и детските градини.
Преустановяват се всевъзможни групови форми на активност и работа с деца и възпитаници, отвън системата на предучилищното и учебното обучение, които се провеждат и организират от физически и юридически лица, без значение от правно-организационната им форма.
Преустановяват се всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни /посещения на кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други/.
Кметовете на общини срещат управленията на детските заведения, управленията на физически и юридически лица, отвън системата на предучилищното и учебното обучение, работещи с деца и възпитаници, управленията на всички културни, обществени и спортни институции със Заповед РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето и упражняват надзор по осъществяването на заповедта.
Преустановяват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия в учебните заведения, филиалите на университетите и в други обучителни институции и организации.
Началникът на РУО – Враца, шефовете на филиалите на МУ – София и ВТУ, ръководителите на обучителни институции и организации срещат управленията на съответните звена със Заповед РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето, основават организация за въвеждане на отдалечени форми на образование при опция и упражняват надзор по осъществяването на заповедта.
Всички работодатели според от спецификата и опциите на съответната трудова активност вкарват отдалечена форма на работа за чиновниците си. Когато това е невероятно, работодателите провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, в т. ч. филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.
Преустановяват се плановите детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна активност, в това число присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.
Директорът на РЗИ – Враца среща ръководителите на лечебни заведения със Заповед РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето и упражнява надзор по осъществяването на заповедта.
Приетите от Областния действен щаб за битка с грип и ОРЗ – Враца противоепидемични ограничения, в осъществяване на Заповед РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето, се разгласяват на формалните страници на Областна администрация – Враца, общините от област Враца, РЗИ – Враца, РУО – Враца, териториалните звена на изпълнителната власт, лечебните заведения, учебните заведения, филиалите на университетите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР