Официално от утре, 8 декември, стартира движението на столичния трамвай

...
Официално от утре, 8 декември, стартира движението на столичния трамвай
Коментари Харесай

Трамвай №5 тръгва отново, но само до Бъкстон

Официално от на следващия ден, 8 декември, започва придвижването на столичния трамвай №5 от " Съдебната палата " до ж.к. " Бъкстон ". Срокът за завършването на обръщалото на трамвайното трасе от Съдебната палата до Руски монумент изтече пролетта. Около 90 дни е забавянето, за което на строителя ще му бъде наложена санкция в размер на 10% от цената на този сектор - към 10 млн. лева Тържествено новината заяви заместник-кметът на София Ангел Джоргов.

Движението на трамвая от " Околовръстното шосе " в посока Княжево ще продължи да бъде спряно. Това са няколко спирки и към километър. За задачата е обезпечен заместващ рейс, който ще потегля от обръщалото на " Княжево " и ще стига до ж.к. " Бъкстон ", където ще прави връзка с трамвай 5.

Освен това по новоремонтираното трасе на площад " Македония " ще върви и трамвай №4, който ще стига до ухото на Околовръстното шосе, както и трамвай номер 11, който идва по бул. " Овча купел " и продължава нагоре по бул. " Цар Борис III " и също ще стига до Околовръстното шосе.
 Със 115 млн. лева ремонтират трамвайното трасе на петицата по бул.
Със 115 млн. лева ремонтират трамвайното трасе на петицата по бул. " Цар Борис 3 "

Предстои да стартира ремонтът на ул. " Алабин "

Ремонтът във втората част на трамвайното трасе до " Княжево " стартира от на следващия ден с подготвителни действия, по-късно ще стартират изкопните действия и ще продължи до зимата на идната година.

Джоргов уточни, че по трамвайното трасе, което ще бъде пуснато от на следващия ден, имало доста изненади - към 40 пресичания на разнообразни по тип инженерни мрежи, на улица " Алабин " се намерили много незнайни водопроводи и подземни камери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР