Протест се проведе на бул. Сливница в София, една година

...
Протест се проведе на бул. Сливница в София, една година
Коментари Харесай

Протест отбеляза година от смъртта на младеж и девойка на бул. Сливница в София

Протест се организира на бул. Сливница в София, една година след 18-годишен водач с брошура от 3 месеца блъсна и умъртви на място юноша и госпожица , заяви Нова телевизия.

През май 2023 година Адриан Антонов удря Ани и Явор на пешеходна пътека, шофирайки със 106 км/ч, след което забива колата си в дирек. На 10 май м.г. съдът остави 18-годишния водач, тъй като при обвиняване за закононарушение по несъобразителност може да бъде арестуван за неповече от 2 месеца преди присъдата.

" Събираме се още веднъж, с цел да почетем тяхната памет. Да обърнем внимание на всички наши съграждани на това да карат деликатно, да съблюдават разпоредбите, да бъдат виновни на пътя и да призовем още веднъж за ограничения ", съобщи Георги Тодоров , един от уредниците на митинга.

" Искаме да напомним на цялото общество, че нямаме право да губим повече човешки животи по този безразсъден метод. Днес бяхме на гроба на Явор и Ани. До нас имаше монументи нацяло семейство - татко, майка и 11-годишно дете. Потресаващо е това нещо, което се случва ", разяснява майката на починалата Ани - Десислава Малчева . По думите ѝ на лобното място на щерка ѝ към момента няма камера за засичане на шофоращи с превишена скорост.

Протестиращите уважиха Ани и Явор и всички жертви в произшествия в България. Те показаха съпричастност към засегнатите фамилии. Протестът приключи с спокойно шествие по бул. " Сливница " до кръстовището с бул. " Константин Величков ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР