Официалният представител на турския президент Ибрахим Калин заяви, че европейските

...
Официалният представител на турския президент Ибрахим Калин заяви, че европейските
Коментари Харесай

Турция призова Европа да сложи край на престъпленията за оскверняване на Корана

Официалният представител на турския президент Ибрахим Калин съобщи, че европейските страни би трябвало да сложат завършек на закононарушенията от ненавист против Корана, прикриващи се зад свободата и толерантността.

" Остро осъждаме дейностите против нашето свещено писание в Холандия, след Швеция ", написа Калин в Twitter във вторник.

" Невъзможно е да се прикрие това закононарушение от ненавист със независимост и приемливост. "

Изявлението на представителя на турския президент Тайип Ердоган пристигна в отговор на случай в Хага пред холандския парламент на 22 януари, когато Едуин Вагенсвелд, водач на крайнодясното придвижване Патриотични европейци против ислямизацията на Запада, скъса и изгори Корана.

Турското външно министерство заяви по-рано, че холандският дипломат в Анкара е бил извикан в министерството, където му е бил протестиран по отношение на нова акция за опозоряване на Корана.

Турските управляващи осъдиха изгарянето на Корана на 21 януари пред турското посолство в Стокхолм. В тази връзка Ердоган сподели, че Швеция, след скандалните и антитурски дейности в Стокхолм, не би трябвало повече да чака Анкара да поддържа молбата й за участие в НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР