Официалните власти потвърдиха, че от 2020 г. газостанцията, която експлодира

...
Официалните власти потвърдиха, че от 2020 г. газостанцията, която експлодира
Коментари Харесай

Взривената газостанция в Румъния била част от верига в цялата страна

Официалните управляващи потвърдиха, че от 2020 година газостанцията, която експлодира 2 пъти в румънското село Креведия, не е отговаряла на екоизискванията. Тя е част от верига в цяла Румъния. Тече следствие, претърсват се офиси и домове, предаде .

40 часа след нещастието в Креведия все още регионът на взривилата се газoстанция е отцепен. Двама починаха, а близо 60 са ранени, множеството от тях са пожарникари. Не е доказана информацията за трета жертва.

Щетите от гърмежа на газостанцията са големи - 11 къщи са полуразрушени, 8 къщи са изцяло изгорели . Предстои да се посочи дали е имало детонация на 2-3 цистерни след първия гърмеж. Много от евакуираните локални поданици не са допускани до домовете си, даже да вземат медикаменти.

Според основния прокурор на Румъния малко преди гърмежа на паркинга на газостанцията е имало две празни и една цялостна цистерна . Шофьорът на цялостната цистерна е споделил, че има проблем с едната гума и по тази причина е трябвало газта от цялостната цистерна да се източи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР