Официалната дефиниция на коктейл е студена напитка от вино или

...
Официалната дефиниция на коктейл е студена напитка от вино или
Коментари Харесай

Коктейлът - дефиниция и всички истории за произхода му

Официалната формулировка на коктейл е студена напитка от вино или дестилиран алкохол, разбъркан с ароматизиращи съставки. Това е много необятна формулировка, само че отразява актуалната процедура да се приказва за съвсем всяка смесена напитка като коктейл.

Първата оповестена формулировка на коктейла се появява в публицистичния отговор в The Balance и Columbian Repository от 1806 година Той гласи: Коктейлът е подтикващ алкохол, формиран от всевъзможни типове алкохол, захар и вода. Именно тази формулировка на съставки продължаваме да използваме, когато приказваме за идеалния коктейл.

Кога е основан коктейлът?

Хората смесват питиета от епохи, само че едвам през 17-ти и 18-ти век предшествениците на коктейла станали задоволително известни, с цел да бъдат записани в историческите книги. Не е ясно къде, кой и от какво е основал истинският коктейл, само че наподобява, че е характерна напитка, а не категория смесени питиета през това време.

Откъде произлиза името коктейл?

Има доста истории за произхода на името коктейл. Както постоянно, някои са нелепи, някои правдоподобни и кой знае - може пък някоя в действителност да е вярна. Въпреки това историите са забавни:

1. Популярна история зад името на коктейла се отнася до петелската опашка (или опашката на петела cock-tail), която се е употребила като декорация за колониална напитка. Няма публични препратки в писмени предписания към такава украса.

2. В историята Шпионинът (Джеймс Фенимор Купър, 1821) героинята Бети Фланаган е изобретила коктейла по време на революцията. Тя евентуално не е била същинска жена, само че историята споделя, че е била надзирател на кръчми, която е сервирала на френски бойци напитка през 1779 година, украсена с пера от петела на съседа си.

3. Теорията за опашката на петела също е повлияна от цветовете на смесените съставки, които могат да наподобяват на цветовете на опашката на петел. Това би било добра приказка през днешния ден, като се има поради нашият живописен набор от съставки, само че по това време напитките са били образно скучни.

4. Британското издание Барман разгласява история от 1936 година на британски моряци от преди десетилетия, на които са били сервирани смесени питиета в Мексико. Напитките се разбърквали с Cola de Gallo (опашка на петел), дълъг корен с сходна на опашката на птицата форма.

5. Друга история на коктейла се отнася до остатъците от ейл в бъчвите, наречени опашки на петел. Опашките от разнообразни типове спиртни питиета се смесват дружно и се продават като по-евтина смесена напитка с (разбираемо) подозрителен генезис.

6. Още един безразсъден " генезис " споделя за пеещ ейл, каша от ейл, смесена с каквото и да било, с цел да бъдат хранени бойните петли.

7. Има една странна история за един американски кръчмар, който съхранявал алкохол в керамичен съд с форма на петел. Когато клиентите му желали ново пиво, те потупали петела за опашката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР