Официална Москва нарече премахването на Альоша варварска инициатива. Комисията по

...
Официална Москва нарече премахването на Альоша варварска инициатива. Комисията по
Коментари Харесай

Москва официално: Премахването на Альоша е варварска инициатива на провокатори!

Официална Москва назова премахването на Альоша варварска самодейност. Комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума показа план на декларация на камарата. Той е по отношение на самодейността за разглобяване на паметника на руския войник-освободител „ Альоша “ в българския град Пловдив.

Правната комисия на Общинския съвет в Пловдив прегледа предлагането на депутатите от партия Демократи за мощна България (ДСБ). За пренасяне на паметника на руския боец „ Альоша “. И изиска публично мнение от кметството по отношение на опцията и разноските за сходни дейности.

По-рано с решение на болшинството от депутатите на Столичния общински съвет, измежду които бяха представители на ДСБ, коалиция „ Продължаваме смяна – Демократична България “ и партия ГЕРБ, в края на предходната година в София беше опустошен монумент на руската войска.

В проектодекларация депутатите от Думата показват „ извънредно отвращение от провокативното и цинично предложение на членовете на Общинския съвет в Пловдив от партията ДСБ “.

„ Варварската самодейност, в случай че бъде подкрепена от Пловдивския общински съвет, ще донесе незабравим позор както на самите основатели, по този начин и на законодателната и изпълнителната власт в града. И ще покаже ясно неадекватността и политическото късогледство на пловдивските управляващи. Призоваваме членовете на Общинския съвет на Пловдив да не следват образеца на провокаторите. И да положат нужните старания за запазване на културно-историческите монументи. И други обекти на материалната и духовната просвета. В сходство с Договора за съдействие в региона на културата, образованието и науката сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Република България “. Това се споделя в документа.

Депутатите показват и убеденост, че жителите освен на Пловдив, само че и на цяла България ще го защитят.

И ще запазят загатна за подвига на героите от Великата победа над фашизма. Очаква се планът на декларацията да бъде прегледан на пленарното съвещание на Държавната дума на 16 януари. Това сочат документите, оповестени в базата данни на Думата.

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР